неделя, 10 юни 2018 г.
Необходими продукти:
300-400 гр бишкоти/според големината на формата/
250 гр крема сирене/меко,на стайна температура/
100 гр пудра захар
ванилия
500 мл течна сметана
150 гр натурален шоколад
1 конс. Дулсе де лече/Сгущенка
1 чч прясно мляко за бишкотите
Определете колко бишкоти ще са необходими,за да обиколят тортатаОтрежете ги според височината на формата.Запазете отрязаните крайчета , ще се ползват в тортата.
Пригответе ганаш от шоколада и сметаната.Загрейте 200 мл сметана и начупете натуралния шоколад в нея.Свалете от котлона и бъркайте енергично,докато напълно се смесят.Пресипете във висок тесен съд/чаша примерно/.Застелете една тавичка/табла с хартия за печене.
Отрязаните бишкоти забодете на клечка за зъби.Натопете в шоколада ,отцедете.Подредете върху хартията и приберете в хладилника,за да стегнат по-бързо.
През това време разбийте крема сиренето с пудрата захар и ванилията.Добавете сгущенката ,разбийте отново.Добавете остатъка от сметаната без да я разбивате предварително,на тънка струйка.Разбийте отново с миксера,докато крема се стегне.
Подредете шоколадовите бишкоти по борда на формата.Може да ги залепяте една за друга с няколко капки от ганаша.
На дъното на формата подредете плътно бишкоти,потопени за секунда в прясно мляко.където е нужно добавете от отрязаните парченца,за да стане плътно.Изсипете отгоре половината от крема и загладете с шпатула.Отгоре подредете още един ред от напоените бишкоти,изсипете остатъка от крема и загладете идеално повърхността.
Приберете тортата за час-два в хладилника да се охлади.
Разтопете остатъка от ганаша и залейте повърхността на тортата.Загладете и върнете в хладилника да стегне.Украсете по желание и според фантазията си.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!