петък, 10 август 2018 г.
...
петък, август 10, 2018
/
аламинути,
зеленчукови,
на фурна,
нещо набързо,
предястия,
ястия с гъби
Необходими продукти:
6-8 едри гъби печурки
100 гр бекон
2 големи моркова
глава кромид лук
1 стрък зелен лук
50 гр крем сирене
100 гр кашкавал
10-15 бр чери доматчета или един домат
олио
1 сл краве масло
свежа мащерка
риган
черен пипер
сол на вкус
Включете фурната да загрява на 200С.Изберете тиган или друг съд подходящ за фурна и за котлона.
Нарязваме бекона на ситно,лука на тънки ивици,бялата част на зеления лук на тънки колелца,единия морков на ситно,а другия оставяме за по-късно.
В тиган загряваме малко олио,добавяме бекона и запържваме , докато се зачерви.Към него добавяме лука и морковите и запържваме за кратко,докато омекнат.Изключваме котлона и леко накланяме тигана на страни.Събираме зеленчуците и бекона в повдигнатата част на тигана и леко притискаме с шпатулата ,за да се отцедят от излишната мазнина,а тя да си остане в тигана.Изваждаме половината от бекона и зеленчуците и ги прехвърляме в купичка и смесваме с крем сиренето.Подправяме с мащерка и черен пипер.
Гъбите почистваме,ако е нужно ги обелваме.Махаме пънчетата и пълним гъбите със сместа.Подреждаме ги в тигана.Около тях остатъка от запържените бекон и зеленчуци,втория морков -нарязан на по-едро,пънчетата от гъбите-също нарязани на по-едро,чери доматите или домата нарязан на парченца.Поръсваме с кашкавал,подправки,сол и разпределяме маслото върху гъбите.
Слагаме в загрятата на 200С фурна да се пече за 15-20 минути или докато кашкавала се зачерви.
Когато са готови поръсваме със свежи подправки и ситно нарязаните пера на зеления лук.
Сервирайте веднага,докато са топли.
Добър апетит!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!