И накрая щипка сол: Пълнени гъби с бекон и крем сирене

петък, 10 август 2018 г.

Пълнени гъби с бекон и крем сирене





















Необходими продукти:
6-8 едри гъби печурки
100 гр бекон
2 големи моркова
глава кромид лук
1 стрък зелен лук
50 гр крем сирене
100 гр кашкавал
10-15 бр чери доматчета или един домат
олио
1 сл краве масло
свежа мащерка
риган
черен пипер
сол на вкус

Включете фурната да загрява на 200С.Изберете тиган или друг съд подходящ за фурна и за котлона.
Нарязваме бекона на ситно,лука на тънки ивици,бялата част на зеления лук на тънки колелца,единия морков на ситно,а другия оставяме за по-късно.
В тиган загряваме малко олио,добавяме бекона и запържваме , докато се зачерви.Към него добавяме лука и морковите и запържваме за кратко,докато омекнат.Изключваме котлона и леко накланяме тигана на страни.Събираме зеленчуците и бекона в повдигнатата част на тигана и леко притискаме с шпатулата ,за да се отцедят от излишната мазнина,а тя да си остане в тигана.Изваждаме половината от бекона и зеленчуците и ги прехвърляме в купичка и смесваме с крем сиренето.Подправяме с мащерка и черен пипер.
Гъбите почистваме,ако е нужно ги обелваме.Махаме пънчетата и пълним гъбите със сместа.Подреждаме ги в тигана.Около тях остатъка от запържените бекон и зеленчуци,втория морков -нарязан на по-едро,пънчетата от гъбите-също нарязани на по-едро,чери доматите или доната нарязан на парченца.Поръсваме с кашкавал,подправки,сол и разпределяме маслото върху гъбите.
слагаме в загрятата на 200С фурна да се пече за 15-20 минути или докато кашкавала се зачерви.
Когато са готови поръсваме със свежи подправки и ситно нарязаните пера на зеления лук.
Сервирвйте ведна,докато са топли.
Добър апетит!!!




Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (86) тестени (81) закуски (68) млечни (68) плодови (62) нещо набързо (58) основни (57) яйца (57) свежо (56) зеленчукови (55) кулинарни книги (48) шоколад (45) направи си сам (41) хлебопекарна (39) ястия с пиле (37) торти (35) аламинути (33) крем (32) тесто (32) за гости (30) бисквити (29) експерименти (25) хитрости (25) сирене (24) хляб (24) ядки (20) кексове (17) баници (16) мезета (16) мляно месо (16) на фурна (16) сладки (15) българска кухня (14) майонеза (14) SO into FOOD (13) салати (13) сосове (13) супи (13) какао (12) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) ориз (11) свинско месо (11) алкохолни (10) предястия (10) сладолед (10) питки (9) здравословно/диетично (8) пица (8) ястия с гъби (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) макарони-паста (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) мултикукър (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) сметана (2) соленки (2) турска кухня (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дребни сладки (1) дъска за рязане (1) желе (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) парено тесто (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация