Блог класация И накрая щипка сол: Пълнени гъби с бекон и крем сирене

петък, 10 август 2018 г.

Пълнени гъби с бекон и крем сирене





















Необходими продукти:
6-8 едри гъби печурки
100 гр бекон
2 големи моркова
глава кромид лук
1 стрък зелен лук
50 гр крем сирене
100 гр кашкавал
10-15 бр чери доматчета или един домат
олио
1 сл краве масло
свежа мащерка
риган
черен пипер
сол на вкус

Включете фурната да загрява на 200С.Изберете тиган или друг съд подходящ за фурна и за котлона.
Нарязваме бекона на ситно,лука на тънки ивици,бялата част на зеления лук на тънки колелца,единия морков на ситно,а другия оставяме за по-късно.
В тиган загряваме малко олио,добавяме бекона и запържваме , докато се зачерви.Към него добавяме лука и морковите и запържваме за кратко,докато омекнат.Изключваме котлона и леко накланяме тигана на страни.Събираме зеленчуците и бекона в повдигнатата част на тигана и леко притискаме с шпатулата ,за да се отцедят от излишната мазнина,а тя да си остане в тигана.Изваждаме половината от бекона и зеленчуците и ги прехвърляме в купичка и смесваме с крем сиренето.Подправяме с мащерка и черен пипер.
Гъбите почистваме,ако е нужно ги обелваме.Махаме пънчетата и пълним гъбите със сместа.Подреждаме ги в тигана.Около тях остатъка от запържените бекон и зеленчуци,втория морков -нарязан на по-едро,пънчетата от гъбите-също нарязани на по-едро,чери доматите или доната нарязан на парченца.Поръсваме с кашкавал,подправки,сол и разпределяме маслото върху гъбите.
слагаме в загрятата на 200С фурна да се пече за 15-20 минути или докато кашкавала се зачерви.
Когато са готови поръсваме със свежи подправки и ситно нарязаните пера на зеления лук.
Сервирвйте ведна,докато са топли.
Добър апетит!!!




Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (3) аламинути (29) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (3) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (26) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (84) дреболии (2) експерименти (24) за гости (28) заек (6) закуски (59) здравословно/диетично (2) зеленчукови (50) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (48) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) млечни (65) мляно месо (13) моето бебе и аз (1) на фурна (12) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (58) нудли (1) ориз (9) основни (54) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (53) полезно (1) предястия (8) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (55) свинско месо (11) сирене (20) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (13) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (31) туршии (1) хитрости (23) хлебопекарна (29) хляб (27) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (39) щтрудел (1) ядки (16) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (33) Jamie Oliver (3) oplympus (2) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics