сряда, 15 август 2018 г.
Необходими продукти:
2 белтъка
120 гр захар
кутия сладолед от 900мл Ванилия
300 гр малини + 2-3 сл захар
1 чл желатин + 1 сл вода
няколко бонбона Маршмелоу
Извадете сладоледа да се отпусне и да поомекне,за да се работи по-лесно с него.
Застелете правоъгълна тавичка с фолио за свежо съхранение.Разтелете мекия сладолед на не много дебел пласт.Приберете го в хладилника за час-два да стегне,но не да се втвърдява съвсем.
Разтворете желатина в една сл вода.Щом набъбне,разтопете в микровълновата фурна за няколко секунди.Намачкайте няколко малини с две-три сл захар,смесете малко по малко с желатина,а след това и с пресните малини,ако са меки и се намачкат не е проблем.
Извадете сладоледената платка и разнесете малините върху нея.Подредете бонбоните Маршмелоу в единия край и завийте внимателно с помощта на фолиото.Завийте отново с фолиото и върнете във фризера да се стегне сладоледа,този път за по-дълго време.Колкото повече,толкова по-добре и улесняващо за следващия етап.
Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг,добавяйте я лъжица по лъжица,докато се получат твърди връхчета.
Извадете сладоледеното руло.Развийте го от фолиото и поставете в чинията за сервиране.Измажете го от външната страна с дебел пласт разбити белтъци.Обгорете белтъците с горелка или фламбирайте - като полеете белтъците с две-три сл ром и запалете.
Сервирайте веднага!!!
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
2 белтъка
120 гр захар
кутия сладолед от 900мл Ванилия
300 гр малини + 2-3 сл захар
1 чл желатин + 1 сл вода
няколко бонбона Маршмелоу
Извадете сладоледа да се отпусне и да поомекне,за да се работи по-лесно с него.
Застелете правоъгълна тавичка с фолио за свежо съхранение.Разтелете мекия сладолед на не много дебел пласт.Приберете го в хладилника за час-два да стегне,но не да се втвърдява съвсем.
Разтворете желатина в една сл вода.Щом набъбне,разтопете в микровълновата фурна за няколко секунди.Намачкайте няколко малини с две-три сл захар,смесете малко по малко с желатина,а след това и с пресните малини,ако са меки и се намачкат не е проблем.
Извадете сладоледената платка и разнесете малините върху нея.Подредете бонбоните Маршмелоу в единия край и завийте внимателно с помощта на фолиото.Завийте отново с фолиото и върнете във фризера да се стегне сладоледа,този път за по-дълго време.Колкото повече,толкова по-добре и улесняващо за следващия етап.
Разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг,добавяйте я лъжица по лъжица,докато се получат твърди връхчета.
Извадете сладоледеното руло.Развийте го от фолиото и поставете в чинията за сервиране.Измажете го от външната страна с дебел пласт разбити белтъци.Обгорете белтъците с горелка или фламбирайте - като полеете белтъците с две-три сл ром и запалете.
Сервирайте веднага!!!
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!