сряда, 17 октомври 2018 г.
Необходими продукти
ориз за суши-250 гр
1 чл сусамово олио
1/2 чл сол
Кори нори - 4 бр
4 яйца
1 малък морков
4-5 рулца от раци
зелена чушка
няколко стръка зелен лук
Оризът се измива много добре, слага се в малка тенджера и залива с вода, която да го покрива 1 пръст. След като водата заври, котлона се намаля на най-ниска степен и ориза се вари под капак,докато поеме водата,едва тогава се разбърква.Котлонът се изключва,покриваме с кърпа ориза и захлупваме с капак за 20-25 минути. Когато е готов, се подправя с 1 чл сусамово олио и 1/2 чл сол/или на вкус/и се разбърква добре.
В това се състои разликата между суши и кимбап-овкусяването с оризов оцет при кимбапа не е задължително.Другото характерно за кимбапа е ,че могат да се ползват всякакви пълнежи-предварително сготвени или печени меса,туршия/кимчи/,зеленчуци,яйца,гъби,дори колбаси.
За яйчените рулца разбиваме яйцата с щипка-две сол.Добавяме много ситно нарязаните зеленчуци и рулцата от раци.
Разделяме сместа на две-за две омлетчета.
Загряваме тиган и го намазняваме с четка с олио.Изливаме половината от едната отделена смес за яйчените рулца.Щом се запече от долната страна и позволяват да се повдигне омлета,го навиваме и изместваме в единия край на тигана,без да го изваждаме.По-голямата и свободна част от тигана се намазва отново с мазнина и се налива втората част от яйчената смес.Отново навиваме.
Повтаряме всичко,което сме направили с първия омлет и с втория омлет.
По принцип тези рулца се приготвят в специален тиган с размери 19/13см или 24/21см,но и в обикновен тефлонов тиган става , а тавичката за брауни,ако е тефлонова, направо си е решение на проблема.
Всяко омлетче се завива в кора нори и се пристяга със специална рогозка за суши,бамбукова подложка или в краен случай с кърпа.Върху друга кора нори се разстила овкусеният ориз и върху него се поставя завития в кора нори омлет.Завиваме и пристягаме с рогозката да се получи стегнато руло.
Нарязваме с много остър нож на колелца с дебелина 1-1,5 см.Сервираме като суши с уасаби и соев сос или с кимчи.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!