Блог класация И накрая щипка сол: Тамагояки или омлет в японски стил

събота, 1 април 2017 г.

Тамагояки или омлет в японски стил




Рецептата е част от брой 8 на SO into FOOD


Необходими продукти:
3 яйца
сол
2 сл прясно мляко
олио




За приготвянето на този омлет се използва специален правоъгълен тиган, но не е невъзможно да се направи и в най-обикновен кръгъл тефлонов тиган.Точно в  такъв тиган ги приготвих и аз :)
Разделяме белтъците и жълтъците.Разбиваме ги по отделно с щипка сол и 1сл прясно мляко.Загряваме добре тигана с незалепващо дъно.Приготвяме си мазнината в чашка и със силиконова четка намазваме точно преди да сипем част от яйцата.Започвам със 1/2 от сместа с жълтъците,така те ще останат в средата на омлета.Щом се запекат от долната страна и позволяват да се повдигне омлета,го навиваме и изместваме в единия край на тигана.По-голямата и свободна част от тигана се намазва отново с мазнина и се налива остатъка от жълтъците.Щом се запекат,навиваме на руло заедно с готовото навито руло.Намазваме тигана,избутвамре рулото на страни в тигана и започваме печенето на белтъчната част на омлета.Отново сипваме на 2 части,намазваме и навиваме омлета.С шпатулата го притискаме и оформяме.Когато е готов,го изваждаме от тигана,оставяме го за няколко минути да се охлади и го нарязваме на колелца.
Не е задължително да се разделят белтъка от жълтъка,може да се разбият заедно,но може и да редувате белтъци и жълтъци за ефект,може да се приготви с добавка от различни ситно нарязани зеленчуци или зелени подправки.
Сервирайте с добавки или сосове по желание.





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Delicious With Valya And Irina каза...

Всъщност истинското тамагояки не се пече от разделени белтъци и жълтъци, но идеята е много свежа, а изпълнението и снимките - безупречни! Поздравления!

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics