Блог класация И накрая щипка сол: Питка "Сладки прасенца"

понеделник, 24 април 2017 г.

Питка "Сладки прасенца"



Необходими продукти:
600гр брашно
250мл прясно мляко
2 яйца
150 гр захар
50гр краве масло
7гр суха мая
2 ванилии
щипка сол
плънка шоколад
стафиди или бонбонки за очички

Тестото приготвям в хлебопекарната.В казанчето на уреда наливам топлото мляко/не горещо/,добавям 1 яйце и един белтък/жълтъка отделям за намазване/захарта,върху тях брашното,маята,ванилията и щипка сол.По реда,по който са изредени.Щом се оформи на топка тестото,добавям маслото на кубчета и  щом го поеме,изваждам тестото от от уреда.Поставям върху леко набрашнен плот,защото от маслото е започнало леко да лепне.Разделям на части.


Оформям шест еднакви топчета,пълня с шоколад,затварям и подреждам в тавичка върху хартия за печене,в кръг.Количеството на шоколада преценете сами,но според мен колкото повече,толкова по-добре.Изрязвам малки кръгчета за носленца и правя дупките със сламка за пиене.Изрязвам два по-големи кръга и ги нарязвам на триъгълници.Те са за ушички.Останалото тесто разточвам на дълги ленти,намазвам с шоколад и завивам на дълги фитили.овивам ги около прасенцата.Накрая поставям ушлетата.Слагам очички от бонбонки или стафиди и ги оставям да втасат.
Когато си удвоят обема,намазвам с разбития с 1сл вода жълтък и включвам фурната да загрява на 200С,слагам да се пекат и веднага намалям на 180С.Печем за около 30 минути.
Тези разбойници определено са добри другарчета с чаша топло мляко ;)
Да се хванем за ръце,да друснем едно хорце :):):)


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics