Блог класация И накрая щипка сол: Шунка/Салтисон с пилешко

18.04.2017 г.

Шунка/Салтисон с пилешко

По идея от тази рецепта  и вдъхновено от тази.А тук намерих още много полезна информация.



Необходими продукти:
1 кг пилешко от бутчетата и филе
15 гр сол
5 гр захар
3 гр черен пипер
1 гр настъргано индийско орехче
50 мл водка
100 мл вода
3 оп желатин
плик за печене
продълговата форма за хляб/кекс или терин
друг по-голям съд за водната баня
алуминиево фолио
тежест-камъни






 Пилето се обезкостява и нарязва на не много големи парчета.Поставяме го в купа и сипваме подправките,50 мл вода и алкохола.Посолява се със солта.Объркваме всичко добре.Оставяме го в хладилника за една нощ.
 На другия ден преди добавянето на желатина отделяме две по-малки парчета от месото,а към другите добавяме желатина, както си е сух от пакетчето и объркваме добре.Отделените парчета месо се смилат в блендера на ситно заедно с 50 мл студена вода.
 Формата се застила с плика за печене.Подреждаме месото в плика за печене.Подреждаме парчета месо,на места част от смляното месо и така докато свършат продуктите,сгъваме плика и завиваме с алуминиево фолио формата.Отгоре нареждаме камъни за тежест.Поставяме формата в друг по-голям съд и в него наливаме топла вода на 2/3 от височината на формата с месото,както когато се приготвя крем-карамел.
 Фурната трябва да се загрее предварително на 160С.Когато е загряла, се намаля на 150С без вентилатор и печем за 90 минути.
 Оставяме да се охлади напълно,както си е във формата в плика за печене,най-добре цяла нощ в хладилника.Изваждаме от плика и овалваме в подправки по желание.
Чудесна за сандвичи и мезе!



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

2 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
чудесно предложение за празниците.Великолепно изглежда тази шунка.Чудесно и много вкусно.
Христос Воскресе ! Мирни и благодатни празнични великденски дни !
Поздрави !

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Воистина воскресе!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (21) бишкоти (5) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (31) какао (6) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (21) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (54) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (12) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (41) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (41) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (42) свинско месо (7) сирене (14) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (9) соленки (3) сосове (13) супи (11) сушени домати (1) тестени (73) тесто (14) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (25) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics