Блог класация И накрая щипка сол: Паста Алфредо

понеделник, 1 май 2017 г.

Паста Алфредо





Адаптирано от тук



Необходими продукти за две порции:
120 гр фетучини ,друга паста по избор или домашна паста
сол на вкус
60 гр краве масло
40 гр пармезан или друго твърдо сирене 
черен пипер на вкус

За тази рецепта реших да си поиграя и да си приготвя домашна паста,за да е пълно удоволствието.Но това съвсем не е задължително.Е,ако все пак решите ;)
120 гр брашно 
1 яйце+1 жълтък
щипка сол
Омесваме меко тесто от продуктите.прибираме в хладилника завито с фолио за около половин час.Изваждаме,оставяме да се отпусне за няколко минути и разточваме на максимално тънка кора-лист.Нарязваме на ленти и ги оставяме да се изсушат за около половин час.
Загряваме вода в тенджерата-по 1 литър на 100гр паста.
Щом заври пускаме пастата.Варим за 2-3 минути ,докато изплува на повърхността.
За соса в добре загрят тиган наливаме 1 черпак от водата,в която се е варила пастата.Добавяме маслото на кубчета и бъркаме постоянно докато се разтопи напълно и леко сгъсти соса.Сипваме настъргания пармезан към маслената смес и продължаваме бъркането.Готовия сос сипваме при пастата и разбъркваме добре.Подправяме с черен пипер на вкус и сервираме като поръсваме с още пармезан.
Добър апетит!!!


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics