Блог класация И накрая щипка сол: Заек с гъби и маслини

понеделник, 8 май 2017 г.

Заек с гъби и маслини




Необходими продукти:
1 заек
200 гр гъби
15-20 маслини-зелени,черни,каламата-по избор
2 глави кромид лук
1/2 чл захар
сол на вкус
черен пипер
червен пипер
щипка риган
3-4 клончета джоджен
няколко стръка магданоз
1/2 чч бира
1 чч вода
олио
20-30 гр краве масло/1 сл /
картофи по желание

Заека се нарязва на порции,подсушава се и се запържва без сол до леко порозовяване от двете страни /всяка порция/.Прехвърля се в тавичка..В съшата мазнина се запържва лука ,нарязан на едро,до омекване,задно с щипка-две сол и 1/2 чл захар.Добавят се гъбите.Като поизври течноста,която отделят,овкусяваме с черния,червения пипер,ригана и пресния джоджен.Сипваме при заека,добавяме маслините,бирата,водата,магдноза и накрая маслото.Ако има нужда подправяме с още сол/зависи колко са солени маслините/ и завиваме плътно с един лист хартия за печене,отгоре парче алуминиево фолио.Пробиваме една мъничка дупчица във фолиото и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200С за около час.След час отвиваме зайчето и го оставяме за 10-15 минути да се запече.
По желание към зеленчуците може да добавите няколко картофа или да сервирате с картофена салата.Ако нямате заек с агнешко се получава добре,а и с пиле също .

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics