И накрая щипка сол: Мариновани яйца

петък, 31 март 2017 г.

Мариновани яйца



Рецептата е част от брой 8 на SO into FOOD

Необходими продукти:
5-6 яйца/10-12 падпъдъчи яйца
1 глава варено цвекло
1 сл семена фенел/копър/
1 сл семена синап
1чл/сл сол
1 глава лук
1 глава чесън
оцет

Яйцата е добре да са твърдо сварени и обелени идеално без грапавини.Ако яйцата,които ползвате са домашни/примерно/и са много пресни,понякога е трудно да се обелят с идеално гладък белтък.Затова понякога се налага да прилагам трикове,за да получа идеално обелено яйце.В случая пробих с тънка игла всяко  яйце в долната кръгла част.Внимателно,но силно и уверено натиснете с иглата и пробийте черупката.Не вкарвайте иглата твърде много,достатъчно е просто да влезе върха на иглата.Целта е кухината ,която се образува между черупката и ципата на яйцето,по време на варене,да се изпълни с вода-това спомага тази характерна ямка да остане в долната част на яйцето,освен това спомага за лесно и безпроблемно обелване на яйцето.Пробвала съм всякакви трикове видяни в клипчета из интернет,но този се оказа единствения с успешен резултат.



За маринатата оцета се загрява.Добавят се подправките,чесъна нарязан на филийки,лука на полумесеци,цвеклото на кубчета
В подходящ съд се подреждат яйцата.Заливаме с маринатата-по желание може да се прецеди.Също така може да не се добавя цвекло,за да останат бели,а може да добавите куркума вместо цвекло за жълт цвят.Оставете ги в марината за няколко часа,максимум до три дни.Допълнете ако е необходимо с оцет съда,в който ще се мариноват,докато се покрият яйцата.
След като се овкусят и оцветят ползвайте за добавки в салати или за пълнени яйца.





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (85) тестени (79) закуски (66) млечни (66) плодови (59) нещо набързо (56) основни (56) яйца (56) зеленчукови (55) свежо (53) кулинарни книги (48) шоколад (44) направи си сам (41) хлебопекарна (37) ястия с пиле (36) торти (34) аламинути (33) за гости (30) крем (30) тесто (30) бисквити (27) експерименти (25) хитрости (25) сирене (23) хляб (23) ядки (19) кексове (17) баници (16) мезета (16) българска кухня (14) мляно месо (14) на фурна (14) сладки (14) SO into FOOD (13) майонеза (13) сосове (13) супи (13) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) салати (12) сладолед (12) свинско месо (11) какао (10) ориз (10) предястия (10) алкохолни (9) питки (9) пица (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) ястия с гъби (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) здравословно/диетично (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) макарони-паста (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) соленки (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дъска за рязане (1) желе (1) кето рецепти (1) кисело мляко (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мултикукър (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация