петък, 31 март 2017 г.
Рецептата е част от брой 8 на SO into FOOD
Необходими продукти:
5-6 яйца/10-12 падпъдъчи яйца
1 глава варено цвекло
>1 сл семена фенел/копър/
1 сл семена синап
1чл/сл сол
1 глава лук
1 глава чесън
оцет
Яйцата е добре да са твърдо сварени и обелени идеално без грапавини.Ако яйцата,които ползвате са домашни/примерно/и са много пресни,понякога е трудно да се обелят с идеално гладък белтък.Затова понякога се налага да прилагам трикове,за да получа идеално обелено яйце.В случая пробих с тънка игла всяко яйце в долната кръгла част.Внимателно,но силно и уверено натиснете с иглата и пробийте черупката.Не вкарвайте иглата твърде много,достатъчно е просто да влезе върха на иглата.Целта е кухината ,която се образува между черупката и ципата на яйцето,по време на варене,да се изпълни с вода-това спомага тази характерна ямка да остане в долната част на яйцето,освен това спомага за лесно и безпроблемно обелване на яйцето.Пробвала съм всякакви трикове видяни в клипчета из интернет,но този се оказа единствения с успешен резултат.
За маринатата оцета се загрява.Добавят се подправките,чесъна нарязан на филийки,лука на полумесеци,цвеклото на кубчета
В подходящ съд се подреждат яйцата.Заливаме с маринатата-по желание може да се прецеди.Също така може да не се добавя цвекло,за да останат бели,а може да добавите куркума вместо цвекло за жълт цвят.Оставете ги в марината за няколко часа,максимум до три дни.Допълнете ако е необходимо с оцет съда,в който ще се мариноват,докато се покрият яйцата.
След като се овкусят и оцветят ползвайте за добавки в салати или за пълнени яйца.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!