Блог класация И накрая щипка сол: Мариновани яйца

31.03.2017 г.

Мариновани яйца

Рецептата е част от брой 8 на SO into FOOD

Необходими продукти:
5-6 яйца/10-12 падпъдъчи яйца
1 глава варено цвекло
1 сл семена фенел/копър/
1 сл семена синап
1чл/сл сол
1 глава лук
1 глава чесън
оцет

Яйцата е добре да са твърдо сварени и обелени идеално без грапавини.Ако яйцата,които ползвате са домашни/примерно/и са много пресни,понякога е трудно да се обелят с идеално гладък белтък.Затова понякога се налага да прилагам трикове,за да получа идеално обелено яйце.В случая пробих с тънка игла всяко  яйце в долната кръгла част.Внимателно,но силно и уверено натиснете с иглата и пробийте черупката.Не вкарвайте иглата твърде много,достатъчно е просто да влезе върха на иглата.Целта е кухината ,която се образува между черупката и ципата на яйцето,по време на варене,да се изпълни с вода-това спомага тази характерна ямка да остане в долната част на яйцето,освен това спомага за лесно и безпроблемно обелване на яйцето.Пробвала съм всякакви трикове видяни в клипчета из интернет,но този се оказа единствения с успешен резултат.



За маринатата оцета се загрява.Добавят се подправките,чесъна нарязан на филийки,лука на полумесеци,цвеклото на кубчета
В подходящ съд се подреждат яйцата.Заливаме с маринатата-по желание може да се прецеди.Също така може да не се добавя цвекло,за да останат бели,а може да добавите куркума вместо цвекло за жълт цвят.Оставете ги в марината за няколко часа,максимум до три дни.Допълнете ако е необходимо с оцет съда,в който ще се мариноват,докато се покрият яйцата.
След като се овкусят и оцветят ползвайте за добавки в салати или за пълнени яйца.





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics