вторник, 9 октомври 2018 г.
Необходими продукти:
500 гр брашно за баница
200 мл топло прясно мляко
1 яйце + 1 белтък
1 чл захар
1 чл сол
7 гр мая
100 мл олио+100 мл олио за втасването
100 гр сирене
100 гр извара
1 сл краве масло
1 сл свинска мас
1-2 сл олио
1 жълтък
Тестото замесих в хлебопекарната , програма ТЕСТО.Когато се оформи на топка,го извадих и разделих на осем еднакви топки.Подредих в купа за втасване и полях със 100 мл олио.Всяка топка тесто трябва добре да се омазни и намаже.Купата завих с кърпа(потопена и изстискана) в гореща вода.Когато кърпата се охлади,я сменям с друга суха кърпа и оставям тестото да втасва и да си удвои обема.
през това време си подготвяме плънката.Смесваме натрошеното сирене с изварата и объркваме добре.
Разтопяваме маста и маслото и ги смесваме с олиото.
Когато тестото е втасало намазваме работния плот със смесените мазнини и слагаме топче от тестото.С ръце го разстиламе,мажем с мазнина и раздърпваме,докато се получи тънка правоъгълна кора.Намазваме я отново с мазнина и сгъваме на две от по-дългата страна.Слагаме от плънката в единия край и завиваме както е показано на схемата.
Подреждаме в тавичка.Няма нужда от предварително намазняване на тавичката,тъй като тригуните са достатъчно мазни и няма да залепнат.
Така процедираме с всички осем тригуни.
Оставяме ги да втасат втори път ,докато си удвоят обема.
В остатъка от мазнината,с която мазахме плота и корите ,добавяме жълтъка и разбиваме.Намазваме всяка тригуна с жълтъка.
Печем в предварително загрята на 190С фурна , докато се зачервят приятно или около 20-25 минути.Готовите тригуни завиваме с влажна кърпа,за да омекнат и да се охладят.
Стават много мекички и много,много вкусни.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
1 мнения:
Вкусно! Благодаря!
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!