И накрая щипка сол: Тригуни със сирене

вторник, 9 октомври 2018 г.

Тригуни със сирене



Необходими продукти:
500 гр брашно за баница
200 мл топло прясно мляко
1 яйце + 1 белтък
1 чл захар
1 чл сол
7 гр мая
100 мл олио+100 мл олио за втасването

100 гр сирене
100 гр извара

1 сл краве масло
1 сл свинска мас
1-2 сл олио
1 жълтък


Тестото замесих в хлебопекарната , програма ТЕСТО.Когато се оформи на топка,го извадих и разделих на осем еднакви топки.Подредих в купа за втасване и полях със 100 мл олио.Всяка топка тесто трябва добре да се омазни и намаже.Купата завих с кърпа(потопена и изстискана) в гореща вода.Когато кърпата се охлади,я сменям с друга суха кърпа и оставям тестото да втасва и да си удвои обема.
през това време си подготвяме плънката.Смесваме натрошеното сирене с изварата и объркваме добре.
Разтопяваме маста и маслото и ги смесваме с олиото.
Когато тестото е втасало намазваме работния плот със смесените мазнини и слагаме топче от тестото.С ръце го разстиламе,мажем с мазнина и раздърпваме,докато се получи тънка правоъгълна кора.Намазваме я отново с мазнина и сгъваме на две от по-дългата страна.Слагаме от плънката в единия край и завиваме както е показано на схемата.
Подреждаме в тавичка.Няма нужда от предварително намазняване на тавичката,тъй като тригуните са достатъчно мазни и няма да залепнат.
Така процедираме с всички осем тригуни.
Оставяме ги да втасат втори път ,докато си удвоят обема.
В остатъка от мазнината,с която мазахме плота и корите ,добавяме жълтъка и разбиваме.Намазваме всяка тригуна с жълтъка.
Печем в предварително загрята на 190С фурна , докато се зачервят приятно или около 20-25 минути.Готовите тригуни завиваме с влажна кърпа,за да омекнат и да се охладят.
Стават много мекички и много,много вкусни.
















Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Бони каза...

Вкусно! Благодаря!

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (86) тестени (81) закуски (68) млечни (68) плодови (62) нещо набързо (58) основни (57) яйца (57) свежо (56) зеленчукови (55) кулинарни книги (48) шоколад (45) направи си сам (41) хлебопекарна (39) ястия с пиле (37) торти (35) аламинути (33) крем (32) тесто (32) за гости (30) бисквити (29) експерименти (25) хитрости (25) сирене (24) хляб (24) ядки (20) кексове (17) баници (16) мезета (16) мляно месо (16) на фурна (16) сладки (15) българска кухня (14) майонеза (14) SO into FOOD (13) салати (13) сосове (13) супи (13) какао (12) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) ориз (11) свинско месо (11) алкохолни (10) предястия (10) сладолед (10) питки (9) здравословно/диетично (8) пица (8) ястия с гъби (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) макарони-паста (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) мултикукър (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) сметана (2) соленки (2) турска кухня (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дребни сладки (1) дъска за рязане (1) желе (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) парено тесто (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация