И накрая щипка сол: Тригуни със сирене

вторник, 9 октомври 2018 г.

Тригуни със сирене



Необходими продукти:
500 гр брашно за баница
200 мл топло прясно мляко
1 яйце + 1 белтък
1 чл захар
1 чл сол
7 гр мая
100 мл олио+100 мл олио за втасването

100 гр сирене
100 гр извара

1 сл краве масло
1 сл свинска мас
1-2 сл олио
1 жълтък


Тестото замесих в хлебопекарната , програма ТЕСТО.Когато се оформи на топка,го извадих и разделих на осем еднакви топки.Подредих в купа за втасване и полях със 100 мл олио.Всяка топка тесто трябва добре да се омазни и намаже.Купата завих с кърпа(потопена и изстискана) в гореща вода.Когато кърпата се охлади,я сменям с друга суха кърпа и оставям тестото да втасва и да си удвои обема.
през това време си подготвяме плънката.Смесваме натрошеното сирене с изварата и объркваме добре.
Разтопяваме маста и маслото и ги смесваме с олиото.
Когато тестото е втасало намазваме работния плот със смесените мазнини и слагаме топче от тестото.С ръце го разстиламе,мажем с мазнина и раздърпваме,докато се получи тънка правоъгълна кора.Намазваме я отново с мазнина и сгъваме на две от по-дългата страна.Слагаме от плънката в единия край и завиваме както е показано на схемата.
Подреждаме в тавичка.Няма нужда от предварително намазняване на тавичката,тъй като тригуните са достатъчно мазни и няма да залепнат.
Така процедираме с всички осем тригуни.
Оставяме ги да втасат втори път ,докато си удвоят обема.
В остатъка от мазнината,с която мазахме плота и корите ,добавяме жълтъка и разбиваме.Намазваме всяка тригуна с жълтъка.
Печем в предварително загрята на 190С фурна , докато се зачервят приятно или около 20-25 минути.Готовите тригуни завиваме с влажна кърпа,за да омекнат и да се охладят.
Стават много мекички и много,много вкусни.
















Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Бони каза...

Вкусно! Благодаря!

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (5) аламинути (32) алкохолни (10) баници (15) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (29) бишкоти (6) бонбони (4) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (13) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (89) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (26) за гости (28) заек (6) закуски (64) здравословно/диетично (5) зеленчукови (53) зимнина (3) какао (10) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кето рецепти (1) кисело мляко (1) кифлички (3) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (27) кулинарни книги (48) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (6) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) млечни (69) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мултикукър (1) мус (1) на фурна (13) наденица (1) напитки (14) направи си сам (41) нещо набързо (58) нудли (1) ориз (10) основни (57) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (5) пица (7) плодови (57) полезно (2) предястия (8) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (6) сач (3) свежо (55) свинско месо (11) сирене (23) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (14) сладолед (13) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (81) тесто (24) торти (33) туршии (2) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (27) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (18) яйца (59) ястия с гъби (5) ястия с пиле (35) Jamie Oliver (3) oplympus (2) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация