И накрая щипка сол: Оризови нудли със зеленчуци и пикантни свински кюфтенца

петък, 10 август 2018 г.

Оризови нудли със зеленчуци и пикантни свински кюфтенца



Кюфтенца:

500 гр свинска кайма
2 сл соев сос
няколко стръка ситно нарязан магданоз
1-2 стръка зелен лук ситно нарязан
няколко листа лимонов босилек ситно нарязан/босилек+лимонова кора/
1 скилидка чесън ситно накълцана
1 чл настърган джинджифил
2-3 сл олио за изпържване на кюфтенцата

Сос за кюфтенцата:

2 сл соев сос
2 сл лимонов сок
1 сл мед
1 чл сусамово олио
ситно нарязан магданоз
1 чл настърган джинджифил
1 скилидка чесън пасирана
1 люта чушка почистена от семките и ситно нарязана по желание

За оризовите нудли със зеленчуци:

1 пакет оризови нудли/спагети
парче джинджифил около 1 см
3-4 скилидки чесън
червена и зелена чушка
3-4 по-едри гъби печурка
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка лимонов босилек/или босилек + кората на един лимон/
1 кч соев сос
1 сл мед
1 сл водка

Преди да започнете си пригответе всичко необходимо-от съдовете до нарязаните зеленчуци,та до най-малката подробност.Всичко се случва за има-няма 15-20 минути,затова е добре всичко да ви е под ръка.
Отделете си няколко листенца магданоз,босилек и няколко сурови нудли за украсата.
Изберете кайма,която не е предварително овкусена със сол.Тъй като сосевия сос е достатъчно солен.Най-добре сами да си смелите.
Обелете и настържете джинджифила,добавете счукания чесън,ситно нарязаните магданоз,босилек и пресен лук.Омесете каймата с подправките и подправете със соевия сос,омесете отново.Оформете кюфтенца малко по-големи от тези за супа топчета.
Предварително си пригответе соса за овкусяване на кюфтенцата преди да ги изпържите.
Смесете 2 сл лимонов сок с 2 сл соев сос,сусамовото олио,меда,счукания чесън и настъргания джинджифил.Разбъркайте добре , докато меда се разтвори.накрая добавете магданоза и лютата чушка.
Загрейте 2-3 сл олио в уок тиган.Пуснете в сгорещеното олио начупените нудли.Получават се причудливи извити форми.Извадете ги и ги оставете на кухненска хартия да се отцеждат.
 След тях е време за кюфтенцата.Изпържете ги.Извадете ги и ги сложете в купата със соса.Разбъркайте ги добре и ги оставете в него до момента на сервиране.
Сложете на котлона тенджера с вода,докато закипи.Сложете нудлите в кипящата вода за 2-3 минути.Изплакнете ги със студена вода и ги оставете да се отцедят.има различни видове нудли,затова най-добре да спазите указанията на опаковката.
В уок тигана добавете още 1-2 сл олио и запържете ситно нарязан чесън и настъргания джинджифил,добавете нарязаните гъби и чушките нарязани на ивици.разбъркайте няколко пъти,докато леко омекнат и добавете соевия сос,водката и меда.Разбъркайте добре и добавете оризовите нудли.Разбъркайте за минута-две и добавете нарязаните свежи подправки.
Прехвърлете нудлите в плато за сервиране.Подрете отстрани кюфтенцата.Ако има останал сос от кютенцата го сипете върху нудлите.украсете с листенцата от магданоз и босилек и изпържените нудли. Поръсете навсякъде със сусам.
Идета за украсата видях в предаването "От любов към храната"  по 24kitchen.

Добър апетит!!!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics