Блог класация И накрая щипка сол: Оризови нудли със зеленчуци и пикантни свински кюфтенца

петък, 10 август 2018 г.

Оризови нудли със зеленчуци и пикантни свински кюфтенца



















Кюфтенца:
500 гр свинска кайма
2 сл соев сос
няколко стръка ситно нарязан магданоз
1-2 стръка зелен лук ситно нарязан
няколко листа лимонов босилек ситно нарязан/босилек+лимонова кора/
1 скилидка чесън ситно накълцана
1 чл настърган джинджифил
2-3 сл олио за изпържване на кюфтенцата

Сос за кюфтенцата:
2 сл соев сос
2 сл лимонов сок
1 сл мед
1 чл сусамово олио
ситно нарязан магданоз
1 чл настърган джинджифил
1 скилидка чесън пасирана
1 люта чушка почистена от семките и ситно нарязана по желание

За оризовите нудли със зеленчуци:
1 пакет оризови нудли/спагети
парче джинджифил около 1 см
3-4 скилидки чесън
червена и зелена чушка
3-4 по-едри гъби печурка
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка лимонов босилек/или босилек + кората на един лимон/
1 кч соев сос
1 сл мед
1 сл водка

Преди да започнете си пригответе всичко необходимо-от съдовете до нарязаните зеленчуци,та до най-малката подробност.Всичко се случва за има-няма 15-20 минути,затова е добре всичко да ви е под ръка.
Отделете си няколко листенца магданоз,босилек и няколко сурови нудли за украсата.
Изберете кайма,която не е предварително овкусена със сол.Тъй като сосевия сос е достатъчно солен.Най-добре сами да си смелите.
Обелете и настържете джинджифила,добавете счукания чесън,ситно нарязаните магданоз,босилек и пресен лук.Омесете каймата с подправките и подправете със соевия сос,омесете отново.Оформете кюфтенца малко по-големи от тези за супа топчета.
Предварително си пригответе соса за овкусяване на кюфтенцата преди да ги изпържите.
Смесете 2 сл лимонов сок с 2 сл соев сос,сусамовото олио,меда,счукания чесън и настъргания джинджифил.Разбъркайте добре , докато меда се разтвори.накрая добавете магданоза и лютата чушка.
Загрейте 2-3 сл олио в уок тиган.Пуснете в сгорещеното олио начупените нудли.Получават се причудливи извити форми.Извадете ги и ги оставете на кухненска хартия да се отцеждат.
 След тях е време за кюфтенцата.Изпържете ги.Извадете ги и ги сложете в купата със соса.Разбъркайте ги добре и ги оставете в него до момента на сервиране.
Сложете на котлона тенджера с вода,докато закипи.Сложете нудлите в кипящата вода за 2-3 минути.Изплакнете ги със студена вода и ги оставете да се отцедят.има различни видове нудли,затова най-добре да спазите указанията на опаковката.
В уок тигана добавете още 1-2 сл олио и запържете ситно нарязан чесън и настъргания джинджифил,добавете нарязаните гъби и чушките нарязани на ивици.разбъркайте няколко пъти,докато леко омекнат и добавете соевия сос,водката и меда.Разбъркайте добре и добавете оризовите нудли.Разбъркайте за минута-две и добавете нарязаните свежи подправки.
Прехвърлете нудлите в плато за сервиране.Подрете отстрани кюфтенцата.Ако има останал сос от кютенцата го сипете върху нудлите.украсете с листенцата от магданоз и босилек и изпържените нудли. Поръсете навсякъде със сусам.
Идета за украсата видях в предаването "От любов към храната"  по 24kitchen.

Добър апетит!!!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (3) аламинути (29) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (3) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (26) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (84) дреболии (2) експерименти (24) за гости (28) заек (6) закуски (59) здравословно/диетично (2) зеленчукови (50) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (48) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) млечни (65) мляно месо (13) моето бебе и аз (1) на фурна (12) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (58) нудли (1) ориз (9) основни (54) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (53) полезно (1) предястия (8) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (55) свинско месо (11) сирене (20) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (13) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (31) туршии (1) хитрости (23) хлебопекарна (29) хляб (27) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (39) щтрудел (1) ядки (16) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (33) Jamie Oliver (3) oplympus (2) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics