И накрая щипка сол: Кекс с Фанта портoкал

понеделник, 4 април 2016 г.

Кекс с Фанта портoкал


Адаптирано от тук
Продукти:

3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
250 мл. лимонада/фанта,швепс/
2 ванилии
/кората на половин портокал/
какао

пудра захар или глазура:
50мл.пр.мляко
50мл.олио
100гр натурален шоколад
бадеми за украса

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
Прибавя се олиото на тънка струя, след това лимонадата.
Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя постепенно към сместа.
И накрая се слагат ванилиите./Добавете кората от портокал/
В намаслена и набрашнена форма за кекс се насипва на пластове сместа,
като между всеки пласт се насипва с цедка сухо какао, за да се образуват ефектите.
Пече се в предварително загрята на 150 - 180 градуса фурна до готовност, като се проверява с клечка.
Оставя се да изстине 10 мин.,обръща се в поднос и се поръсва с пудра захар.
За глазурата сложете млякото в касерола да заври,добавете олиото и начупения шоколад.Свалете от котлона и бъркайте енергично докато стане еднородна смес.Намажете е четка добре охладения кекс,а останалото количество от нея излейте върху кекса.Поръсете с ядките.Приберете в хладилника за няколко часа да стегне шоколада добре.
Страхотен е , стра-хо-тен!!!
Да ви е сладко !!!


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
прекрасен е кекса, страхотно се получава с газирана напитка.А филираните бадеми му придават прекрасен вид.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics