Блог класация И накрая щипка сол: Кекс с Фанта портoкал

4.04.2016 г.

Кекс с Фанта портoкал




Рецептата е от форума "Гответе с мен".Нямаше да я преписвам,а просто щях да пусна препратка към нея,но размислих.Ще я копирам по-надолу,че понякога линковете стават неактивни,знам ли, да не я изгубя :)
Единственото ,което промених е - ползвах фанта портокал,добавих и портокалова кора в тестото и залях готовия кекс с шоколадова глазура,приготвена от 50мл прясно мляко,50мл олио и 100гр натурален шоколад.Заради,която глазура :) оставих кекса в хладилника за няколко часа да стегне.Което пък му се отрази мнооого добре.Беше по-вкусен отколкото просто охладен и залят с глазурата.
Тема: Любимите рецепти на mivis - 2


















И така...
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3523.msg119584.html#msg119584

Продукти: 
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
250 мл. лимонада/фанта,швепс/
2 ванилии
/кората на половин портокал/
какао

пудра захар
 или
50мл.пр.мляко
50мл.олио
100гр натурален шоколад
филирани бадеми за украса

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
Прибавя се олиото на тънка струя, след това лимонадата.
Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя постепенно към сместа.
И накрая се слагат ванилиите./Добавете кората от портокал/
В намаслена и набрашнена форма за кекс се насипва на пластове сместа,
като между всеки пласт се насипва с цедка сухо какао, за да се образуват ефектите.
Пече се в предварително загрята на 150 - 180 градуса фурнадо готовност, като се проверява с клечка.
Оставя се да изстине 10 мин.,обръща се в поднос и се поръсва с пудра захар.

За глазурата сложете млякото в касерола да заври,добавете олиото и начупения шоколад.Свалете от котлона и бъркайте енергично докато стане еднородна смес.Намажете е четка добре охладения кекс,а останалото количество от нея излейте върху кекса.Поръсете с ядките.Приберете в хладилника за няколко часа да стегне шоколада добре.
Страхотен е , стра-хо-тен!!!
Да ви е сладко !!!


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
http://zelanka.blogspot.bg/

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
прекрасен е кекса, страхотно се получава с газирана напитка.А филираните бадеми му придават прекрасен вид.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics