Блог класация И накрая щипка сол: Млечна баница със сирене

понеделник, 18 април 2016 г.

Млечна баница със сирене



Необходими продукти:
пакет кори за баница"Одрински"
150мл прясно мляко
200гр кисело мляко
200гр краве сирене
2яйца
1 бакпулвер
50-60гр краве масло





Тавичката ,в която ще се пече баницата се намазва с масло,а останалото масло се разтопява.

Корите се разстилат на масата.Сгъваме едната кора и оставяме настрани.Другата,която е най-отгоре,намазваме с разтопено масло.Слагаме отделената кора отгоре и слагаме 1/4 от плънката.

В пакета са 8 бр кори-по 2 броя на руло и 1/4 от плънката.За плънката натрошете сиренето,добавете киселото мляко и двата белтъка.

Щом разпределим плънката останалата част от кората намазваме с разтопено масло и завиваме на руло.Така процедираме и с останалите кори.

На снимката е показано.


Фурната се включва да загрява на 200-220С.
През това време ,докато фурната достигне нужната температура,баницата се надупчва със шишче навсякъде,нарязва се на парчета,за да се напои добре с млякото.С останалото масло се намазва отгоре.

Млякото се разбива с двата жълтъка , щипка сол и бакпулвера.Заливаме и разклащаме тавичката ,за да се разпредели навсякъде.Преди печене завиваме с фолио.Малко преди да я извадя свалям фолиото и напръсквам с вода и връщам да се запече и отгоре без фолио.Печем около 20-25 минути на 200-220С и още 5-10 минути без фолио или докато се зачерви и е готова.
Добър апетит!!!
















Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.
Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Jose Manuel Abad Manso каза...

Really delicious and very appetizing, I love your recipe.
Greetings and Happy week!

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics