Блог класация И накрая щипка сол: Запечена палачинкова торта със спанак и сирене

5.04.2016 г.

Запечена палачинкова торта със спанак и сирене

Необходими продукти:
6-8бр палачинки
150гр краве/козе,овче/сирене
200гр спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
250мл прясно мляко
2сл брашно с връх,препълнени
1 яйце

олио
индийско орехче
100гр кашкавал
краве масло

За палачинките:
1чч брашно
2чч вода или 1:1 вода и прясно мляко
3 яйца
щипка сол
2-3 сл олио

































Първо се приготвят палачинките.Всички продукти слагам в купа и пасирам до еднородна смес.Пека в предварително добре загрят незалепващ тиган без да намазвам предварително тигана.В сместа има достатъчно мазнина,а и тигана е незалепващ.Но вие може да ги приготвите и по ваша рецепта.Бройката е около 6-8,това зависи от големината на тигана,а може да я приготвите с останали от закуската :) палачинки.
Плънката приготвям като първо измивам и нарязвам на ситно всички зеленчуци.Задушавам ги в няколко сл олио до омекване без сол,след това добавям 1/2 от сиренето- натрошавам и разбърквам докато се стопи.Оставям на страна да се охлади,докато приготвям сос бешамел.Щом се поохлади,добавям яйцето и разбърквам добре.































От млякото,брашното и маслото приготвям сос бешамел.В разтопеното масло сипвам брашното на веднъж и бъркам енергично да не става на бучки и за се запържи добре,но без да потъмнява.На части добавям млякото и продължавам с енергичното бъркане като отново внимавам да не се получават бучици,сол на вкус ,малко индийско орехче /само за вкус,много,много малко/и добавям другата част от натрошеното сирене.Разбърквам докато напълно се стопи.
В подходящ съд подреждам палачинка,бешамел,палачинка,спанак и сирене,пак палачинка,бешамел,палачинка,спанак и сирене и още веднъж в същия ред.След последната палачинка нарязвам предварително на парчета.Завършвам като намазвам нарязаната торта с бешамел,върху който разпределям настъргания кашкавал.Запичам в предварително загрята на максимална мощност фурна докато се запече и зачерви кашкавала.Сервирайте веднага топла-топла със зелена салата.
Добър апетит!!!

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics