И накрая щипка сол: Свински дроб и сърца с лук и гъби

сряда, 12 септември 2018 г.

Свински дроб и сърца с лук и гъби



Необходими продукти:
2 свински сърца+500-600 гр свински черен дроб
2 глави кромид лук
100-150 гр гъби печурки
100 гр кашкавал /не е задължително,по желание/
олио
сол
червен пипер
черен пипер
риган/чубрица
2-3 сл царевично брашно
500 мл прясно мляко или вода
1 чл сода бикарбонат

Накисваме предварително дроба във вода, за да се обезкърви. Може и да го поставим за час в прясно мляко.
Сварете сърцата до омекване в леко подсолена вода.Най-бързо става в тенджера под налягане за около 30-35 минути , отчетени след първата пара от клапана.
Дроба почистете от вените и нарежете на тънки парчета по един сантиметър дебелина.Отново сложете във вода,този път с добавена сода бикарбонат за няколко /15-20/минути.
Изплакнете и подсушете дроба.
Загряваме олио в дълбок тиган.Първо изпържваме лука,на полумесеци нарязан.Вадим с решетъчна лъжица и отцеждаме добре.Прехвърляме го в подходяща тавичка.След това гъбите за няколко минути да омекнат ,запържваме в мазнината.Вадим с решетъчната лъжица отцеждаме и прехвърляме в тавичката при лука.
Включваме фурната да загрява на 220С,докато изпържим дроба.
Овалваме дроба в царевичното брашно.Изпържваме го от всяка страна за по 2 минути,отцеждаме и добавяме в тавичката.
Към зеленчуците и дроба добавяме сварените сърца,нарязани на ивици.Подправяме със сол,черен и червен пипер,риган,чубрица.може и една-две бучици масло за аромат и вкус.По желание поръсваме с настърган кашкавал.Слагаме в предварително загрятата фурна да се пече за 10-15 минути или докато кашкавала се разтопи и зачерви.
Става както за мезе,така и за основно ястие.
Добър апетит!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (86) тестени (81) закуски (68) млечни (68) плодови (62) нещо набързо (58) основни (57) яйца (57) свежо (56) зеленчукови (55) кулинарни книги (48) шоколад (45) направи си сам (41) хлебопекарна (39) ястия с пиле (37) торти (35) аламинути (33) крем (32) тесто (32) за гости (30) бисквити (29) експерименти (25) хитрости (25) сирене (24) хляб (24) ядки (20) кексове (17) баници (16) мезета (16) мляно месо (16) на фурна (16) сладки (15) българска кухня (14) майонеза (14) SO into FOOD (13) салати (13) сосове (13) супи (13) какао (12) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) ориз (11) свинско месо (11) алкохолни (10) предястия (10) сладолед (10) питки (9) здравословно/диетично (8) пица (8) ястия с гъби (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) макарони-паста (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) мултикукър (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) сметана (2) соленки (2) турска кухня (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дребни сладки (1) дъска за рязане (1) желе (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) парено тесто (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация