И накрая щипка сол: Свински дроб и сърца с лук и гъби

сряда, 12 септември 2018 г.

Свински дроб и сърца с лук и гъби



Необходими продукти:
2 свински сърца+500-600 гр свински черен дроб
2 глави кромид лук
100-150 гр гъби печурки
100 гр кашкавал /не е задължително,по желание/
олио
сол
червен пипер
черен пипер
риган/чубрица
2-3 сл царевично брашно
500 мл прясно мляко или вода
1 чл сода бикарбонат

Накисваме предварително дроба във вода, за да се обезкърви. Може и да го поставим за час в прясно мляко.
Сварете сърцата до омекване в леко подсолена вода.Най-бързо става в тенджера под налягане за около 30-35 минути , отчетени след първата пара от клапана.
Дроба почистете от вените и нарежете на тънки парчета по един сантиметър дебелина.Отново сложете във вода,този път с добавена сода бикарбонат за няколко /15-20/минути.
Изплакнете и подсушете дроба.
Загряваме олио в дълбок тиган.Първо изпържваме лука,на полумесеци нарязан.Вадим с решетъчна лъжица и отцеждаме добре.Прехвърляме го в подходяща тавичка.След това гъбите за няколко минути да омекнат ,запържваме в мазнината.Вадим с решетъчната лъжица отцеждаме и прехвърляме в тавичката при лука.
Включваме фурната да загрява на 220С,докато изпържим дроба.
Овалваме дроба в царевичното брашно.Изпържваме го от всяка страна за по 2 минути,отцеждаме и добавяме в тавичката.
Към зеленчуците и дроба добавяме сварените сърца,нарязани на ивици.Подправяме със сол,черен и червен пипер,риган,чубрица.може и една-две бучици масло за аромат и вкус.По желание поръсваме с настърган кашкавал.Слагаме в предварително загрятата фурна да се пече за 10-15 минути или докато кашкавала се разтопи и зачерви.
Става както за мезе,така и за основно ястие.
Добър апетит!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

агнешко месо (1) Азия (6) аламинути (29) алкохолни (11) арабски (1) баници (15) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без яйца (5) бешамел (4) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (1) бутер тесто (6) българска кухня (12) гости (1) гофрети (2) грис (1) десерти (77) дребни сладки (4) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (20) желе (1) за гости (19) заек (4) закуски (56) здравословно/диетично (7) зеленчукови (44) зимнина (7) какао (9) картофи (11) кафе (4) кейкпопс (1) кексове (13) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кифлички (4) козунак (5) кокос (8) коктейли (7) колбас (9) крем (30) крокети (2) кулинарни книги (29) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) локум (2) майонеза (14) макарони-паста (4) мезета (17) милинки (4) млечни (57) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мултикукър (3) мус (1) на фурна (22) наденица (2) напитки (12) направи си сам (33) нещо набързо (46) нудли (1) ориз (10) основни (43) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (5) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) питки (10) пица (5) плодови (61) полезно (2) предястия (10) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (5) разядки (13) риба (2) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (4) салати (10) сандвичи (8) сач (1) свежо (50) свинско месо (11) сирене (21) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (11) сладкиши (5) сладко (5) сладолед (11) сметана (2) соленки (1) сосове (10) супи (9) сушени домати (4) тестени (62) тесто (35) торти (29) турска кухня (5) туршии (2) хитрости (20) хлебопекарна (30) хляб (18) хоби (3) чийзкейк (7) шоколад (37) щтрудел (1) ядки (20) яйца (47) ястия с гъби (8) ястия с пиле (22) Jamie Oliver (1) oplympus (1) SO into FOOD (13)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация