И накрая щипка сол: Свински дроб и сърца с лук и гъби

сряда, 12 септември 2018 г.

Свински дроб и сърца с лук и гъби



Необходими продукти:
2 свински сърца+500-600 гр свински черен дроб
2 глави кромид лук
100-150 гр гъби печурки
100 гр кашкавал /не е задължително,по желание/
олио
сол
червен пипер
черен пипер
риган/чубрица
2-3 сл царевично брашно
500 мл прясно мляко или вода
1 чл сода бикарбонат

Накисваме предварително дроба във вода, за да се обезкърви. Може и да го поставим за час в прясно мляко.
Сварете сърцата до омекване в леко подсолена вода.Най-бързо става в тенджера под налягане за около 30-35 минути , отчетени след първата пара от клапана.
Дроба почистете от вените и нарежете на тънки парчета по един сантиметър дебелина.Отново сложете във вода,този път с добавена сода бикарбонат за няколко /15-20/минути.
Изплакнете и подсушете дроба.
Загряваме олио в дълбок тиган.Първо изпържваме лука,на полумесеци нарязан.Вадим с решетъчна лъжица и отцеждаме добре.Прехвърляме го в подходяща тавичка.След това гъбите за няколко минути да омекнат ,запържваме в мазнината.Вадим с решетъчната лъжица отцеждаме и прехвърляме в тавичката при лука.
Включваме фурната да загрява на 220С,докато изпържим дроба.
Овалваме дроба в царевичното брашно.Изпържваме го от всяка страна за по 2 минути,отцеждаме и добавяме в тавичката.
Към зеленчуците и дроба добавяме сварените сърца,нарязани на ивици.Подправяме със сол,черен и червен пипер,риган,чубрица.може и една-две бучици масло за аромат и вкус.По желание поръсваме с настърган кашкавал.Слагаме в предварително загрятата фурна да се пече за 10-15 минути или докато кашкавала се разтопи и зачерви.
Става както за мезе,така и за основно ястие.
Добър апетит!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (5) аламинути (32) алкохолни (8) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (6) бонбони (5) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (12) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (83) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (26) желе (1) за гости (27) заек (6) закуски (65) здравословно/диетично (5) зеленчукови (53) зимнина (6) какао (10) картофи (11) кафе (4) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (5) кето рецепти (1) кисело мляко (1) кифлички (4) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (29) кулинарни книги (48) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (6) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) млечни (64) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мултикукър (1) мус (1) на фурна (13) наденица (1) напитки (12) направи си сам (41) нещо набързо (55) нудли (1) ориз (10) основни (55) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (5) пица (7) плодови (58) полезно (2) предястия (8) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (6) сач (3) свежо (52) свинско месо (11) сирене (23) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (10) сладкиши (1) сладко (3) сладолед (12) соленки (2) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (76) тесто (25) торти (33) туршии (2) хитрости (24) хлебопекарна (37) хляб (23) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (42) щтрудел (1) ядки (17) яйца (56) ястия с гъби (5) ястия с пиле (35) Jamie Oliver (3) oplympus (2) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация