И накрая щипка сол: Гевреци със захар

вторник, 4 септември 2018 г.

Гевреци със захар



Необходими продукти:

600 гр брашно тип 500
300 мл хладка вода
1 сл захар
1 чл сол
7 гр суха мая
2 яйца
2 сл олио
1 сл сода бикарбонат
захар за овалване на гевреците
олио
вода



Приготвям тестото в хлебопекарната , програма ТЕСТО.На дъното на съда наливам хладката вода,чуквам двете яйца и добавям олиото.Сипвам отгоре пресятото брашно и добавям 1 сл захар,солта и сухата мая.Включваме уреда и оставяме тестото да се замеси.Когато месенето завърши и започне втасването на тестото,го оставяме да втасва в уреда само за 30 минути.изключваме и вадим тестото върху намазнена повърхност.Разделяме на 8-10 еднакви парчета.
В тенджера наливаме вода и слагаме на котлона да заври.Щом започне да кипи,добавяме една сл сода бикарбонат.
Включваме фурната да загрява на 190С.
Пускаме гевреците един по един.Оставяме ги за секунди във водата като ги обръщаме от двете страни.вадим с решетъчна лъжица,отцеждаме и овалваме от двете страни в захар.Подреждаме ги в намазнена тавичка.Печем в предварително загрятата на 190С фурна,докато се зачервят и са почти карамелизирани.Това става доста бързо за около 15-20 минути.
Сервирайте веднага топли.
Да ви е сладко!!!
Добър апетит!




Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (3) аламинути (30) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (27) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (13) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (87) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (26) за гости (28) заек (6) закуски (62) здравословно/диетично (3) зеленчукови (52) зимнина (1) какао (9) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кето рецепти (1) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (48) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (6) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) млечни (66) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мус (1) на фурна (13) наденица (1) напитки (14) направи си сам (41) нещо набързо (58) нудли (1) ориз (9) основни (57) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (5) пица (7) плодови (54) полезно (1) предястия (8) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (6) сач (3) свежо (55) свинско месо (11) сирене (21) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (13) сладолед (13) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (80) тесто (23) торти (32) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (27) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (40) щтрудел (1) ядки (16) яйца (57) ястия с гъби (5) ястия с пиле (35) Jamie Oliver (3) oplympus (2) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация