И накрая щипка сол: Пица-киш или гарнирана пита със спанак и шунка

неделя, 9 септември 2018 г.

Пица-киш или гарнирана пита със спанак и шунка










Необходими продукти:
400 гр брашно
200 мл хладка вода
2 сл олио
4 гр суха мая
1 чл захар
1 непълна чл сол

за плънката
2 яйца
1/2 връзка пресен лук
200-300 гр пресен спанак или 1/2 пакет замразен
магданоз
щипка сол
3-4 скилидки чесън
100 гр краве сирене
олио

още:
3-4 яйца
шунка
кашкавал

Сухата мая и захарта добавяме към хладката вода.Изчакваме да шупне.Пресяваме брашното , добавяме солта и маята,олиото и замесваме меко нелепнещо тесто.Оставяме го за 30 минути да втасва и да си почива.През това време си подготвяме плънката и я оставяме да се охлади.
В тиган загряваме олиото,добавяме ситно нарязания пресен лук.Когато омекне,добавяме наситнения чесън и измития/замразения/ спанак и нарязания на ситно магданоз.Бъркаме няколко минути , докато спанака омекне/размрази/и сваляме от котлона.Добавяме настърганото сирене,за да се разтопи от остатъчната топлина.Ако е нужно посоляваме,зависи колко е солено сиренето.Когато сместа се леко се охлади,добавяме яйцата и разбъркваме добре.
Включваме фурната да загрява на 180С.
Rазделяме тестото на две равни части.Разточваме на не много тънка кора - 1 см.Прехвърляме корите в намазнени тавички и оформяме борд от излизащото извън тавичките тесто.
слагаме ги да се пекат за 10-15 минути в предварително загрятата на 180С фурна.
Когато се позапекат за 10-15 минути,ги изваждаме.Разделяме плънката по равно и я разпределяме в двете кори.Връщаме във фурната да се запече и стегне плънката.
Когато това стане,ги изваждаме отново,гарнираме с шунка,яйца и кашкавал.
За яйцата направете предварително ямки в плънката като просто натиснете с лъжица.Идеята е яйцето да си остане на мястото,на което сте го сложили и да не се разлее.
върнете отново във фурната да се запекат,докато яйцата се забулят и кашкавала се разтопи.
Добър апетит!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

Азия (3) аламинути (30) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (27) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (6) българска кухня (13) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (87) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (26) за гости (28) заек (6) закуски (62) здравословно/диетично (3) зеленчукови (52) зимнина (1) какао (9) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кето рецепти (1) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (48) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (6) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (14) млечни (66) мляно месо (14) моето бебе и аз (1) мус (1) на фурна (13) наденица (1) напитки (14) направи си сам (41) нещо набързо (58) нудли (1) ориз (9) основни (57) от кулинарни книги и списания (6) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (5) пица (7) плодови (54) полезно (1) предястия (8) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (5) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (6) сач (3) свежо (55) свинско месо (11) сирене (21) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (13) сладолед (13) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (80) тесто (23) торти (32) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (27) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (40) щтрудел (1) ядки (16) яйца (57) ястия с гъби (5) ястия с пиле (35) Jamie Oliver (3) oplympus (2) SO into FOOD (11)

Архив на блога

Коментари

                          Instagram


 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация