И накрая щипка сол: Пица-киш или гарнирана пита със спанак и шунка

неделя, 9 септември 2018 г.

Пица-киш или гарнирана пита със спанак и шунка










Необходими продукти:
400 гр брашно
200 мл хладка вода
2 сл олио
4 гр суха мая
1 чл захар
1 непълна чл сол

за плънката
2 яйца
1/2 връзка пресен лук
200-300 гр пресен спанак или 1/2 пакет замразен
магданоз
щипка сол
3-4 скилидки чесън
100 гр краве сирене
олио

още:
3-4 яйца
шунка
кашкавал

Сухата мая и захарта добавяме към хладката вода.Изчакваме да шупне.Пресяваме брашното , добавяме солта и маята,олиото и замесваме меко нелепнещо тесто.Оставяме го за 30 минути да втасва и да си почива.През това време си подготвяме плънката и я оставяме да се охлади.
В тиган загряваме олиото,добавяме ситно нарязания пресен лук.Когато омекне,добавяме наситнения чесън и измития/замразения/ спанак и нарязания на ситно магданоз.Бъркаме няколко минути , докато спанака омекне/размрази/и сваляме от котлона.Добавяме настърганото сирене,за да се разтопи от остатъчната топлина.Ако е нужно посоляваме,зависи колко е солено сиренето.Когато сместа се леко се охлади,добавяме яйцата и разбъркваме добре.
Включваме фурната да загрява на 180С.
Rазделяме тестото на две равни части.Разточваме на не много тънка кора - 1 см.Прехвърляме корите в намазнени тавички и оформяме борд от излизащото извън тавичките тесто.
слагаме ги да се пекат за 10-15 минути в предварително загрятата на 180С фурна.
Когато се позапекат за 10-15 минути,ги изваждаме.Разделяме плънката по равно и я разпределяме в двете кори.Връщаме във фурната да се запече и стегне плънката.
Когато това стане,ги изваждаме отново,гарнираме с шунка,яйца и кашкавал.
За яйцата направете предварително ямки в плънката като просто натиснете с лъжица.Идеята е яйцето да си остане на мястото,на което сте го сложили и да не се разлее.
върнете отново във фурната да се запекат,докато яйцата се забулят и кашкавала се разтопи.
Добър апетит!

Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

                          Instagram


Коментари

десерти (86) тестени (81) закуски (68) млечни (68) плодови (62) нещо набързо (58) основни (57) яйца (57) свежо (56) зеленчукови (55) кулинарни книги (48) шоколад (45) направи си сам (41) хлебопекарна (39) ястия с пиле (37) торти (35) аламинути (33) крем (32) тесто (32) за гости (30) бисквити (29) експерименти (25) хитрости (25) сирене (24) хляб (24) ядки (20) кексове (17) баници (16) мезета (16) мляно месо (16) на фурна (16) сладки (15) българска кухня (14) майонеза (14) SO into FOOD (13) салати (13) сосове (13) супи (13) какао (12) картофи (12) колбас (12) напитки (12) разядки (12) ориз (11) свинско месо (11) алкохолни (10) предястия (10) сладолед (10) питки (9) здравословно/диетично (8) пица (8) ястия с гъби (8) кокос (7) разни (7) сандвичи (7) чийзкейк (7) бешамел (6) бишкоти (6) бутер тесто (6) заек (6) зимнина (6) кифлички (6) коктейли (6) кюфтета (6) от кулинарни книги и списания (6) Азия (5) без яйца (5) бонбони (5) кексчета (5) пастети (5) руло (5) хоби (5) барбекю-скара-грил (4) без глутен (4) кафе (4) макарони-паста (4) милинки (4) палачинки (4) сушени домати (4) Jamie Oliver (3) букли (3) гости (3) дреболии (3) козунак (3) мултикукър (3) сач (3) сиропирани (3) сладко (3) брауни (2) гофрети (2) кейкпопс (2) кето рецепти (2) кисело мляко (2) кучешки бисквитки (2) локум (2) песто (2) полезно (2) скара (2) сметана (2) соленки (2) турска кухня (2) туршии (2) oplympus (1) булгур (1) гювечета (1) дребни сладки (1) дъска за рязане (1) желе (1) кухненска дъска (1) моето бебе и аз (1) мус (1) наденица (1) нудли (1) парено тесто (1) претцел (1) продуктово позициониране (1) риба (1) рулца от раци (1) сироп (1) сладкиши (1) щтрудел (1)
 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics Блог класация