вторник, 29 ноември 2016 г.
Необходими продукти:
100гр замразени малини или пресни/а може и с друг плод по избор/
4 пакетчета желатин
1 чч захар
100мл вода
1/2 оп лимонена киселина/лимонтузу/ или лимонов сок 1чл
пудра захар за овалване
Могат да се приготвят по всяко време,но на мен най-подходящо ми се струва времето около коледно-новогодишните празници.Добавени в чаша топло мляко,вкуса е някак богат и празнично-разточителен,че ти става коледно и празнично без значение колко време остава до Коледа.За да си ги приготвите желатина се накисва във водата да набъбне.Количеството на водата е малко,но като се разбърка,се овлажнява и набъбва.Малините и захарта се намачкват и се слагат на котлона до стопяване на захарта,до пълното и разтваряне при непрекъснато бъркане,за да не загори.Малиновата смес,се пасира и прецежда през цедка,за да няма семчици.Добавяме лимонтузу в още топлата смес и разъркваме да се разтвори.Желатина се разтопява във микровълновата фурна за няколко секунди на висока мощност и се налива към прецеденото топло малиново пюре.Разбъркваме и оставяме да се охлади на стайна температура.Охладената смес се разбива с миксера на висока скорост,докато се получи пухкава пяна.Изливаме я в предварително застлана с хартия за печене тавичка и заравняваме отгоре.Оставяме за няколко часа на стайна температура да стегне,след което нарязваме с нож или формички на бонбони с желаната големина и овалваме обилно в пудра захар.Идеални са за овкусяване на топло мляко.Ммммалиново!!!Съхраняваме ги за около 4-5 дни в плътно затворена кутия обилно посипани с пудра захар.
Могат да се приготвят с друг плод или сок от плод,или само със захарен сироп и ванилия.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
1 мнения:
Оо, толкова ароматно, вкусно и примамливо! Поздрави!:)
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!