Блог класация И накрая щипка сол: Палачинкова торта

5.11.2016 г.

Палачинкова торта



Необходими продукти:
15 бр палачинки
250 гр крема сирене
400 мл течна сметана
200 гр натурален шоколад
100 гр дулсе де лече или карамелен сос
1 ванилия
4-5 сл захар

Загрейте 300мл от сметаната и добавете в нея начупения шоколад.Свалете от огъня и бъркайте енергично,докато шоколада напълно се разтопи.Оставете на страна да се охлади и да стегне.
Пригответе палачинките по своята изпитана рецепта.Трябват ви 15 броя за 5 рула с по 3 палачинки.
Разбийте крема сиренето със захарта и добавете 100мл сметана.Разбийте отново докато стане гладка,гъста сместа.
Щом шоколада се стегне и палачинките се охладят започваме оформянето на рулата.В голяма чиния слагаме палачинка -намазваме с крема сиренето.Втората с дулсе де лече или карамелен сос.Аз ползвах карамеления сос с фъстъчено масло.Третата палачинка намазваме с шоколад и трите заедно навиваме на руло.Поставяме всяко руло във форма за кекс и хляб,застлана с фолио,найлон или хартия за печене.Между рулата може да се намаже крем,за да ги държи,но на мен нямаше да ми стигне крем сиренето,затова просто ги подредих във формата.Прибираме в хладилника за 2-3-4 часа всичко да стегне.Охладената торта се измазва с останалото крема сирене и се залива с останалия шоколад,който загряваме за няколко секунди на котлона,колкото да се втечни.Украсата е по желание,а може и в пълнежите да се добавят различни ядки,плодове,или да се заменят изцяло с други кремчета или само с един вид.Това е просто една идея за оползотворяване на останали палачинки,надявам се да ви е допаднала!!!
Да ви е сладко!!!
P.S.:Когато е добре охладена и стегнала е по-красива и лесно се реже,но на стайна температура е в пъти по-вкусна,въпреки че при разрязването се разпада.🍰
При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (74) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics