И накрая щипка сол: Плодова крем пита

събота, 6 юли 2019 г.

Плодова крем пита


Необходими продукти:
за форма с размер 20/30 см

1/2 пакет фини кори за баница
100 гр краве масло
1 л прясно мляко
1 оп нишесте ванилия
2 яйца
150 гр захар
100 гр пудра захар
ванилия
200 гр заквасена сметана
плодове по избор
череши,бели череши,нектарини

Загрейте фурната на 200С.Намажете формата с масло.Разтопете остатъка и с него намажете всяка кора.Сгънете ги на две и подредете една върху друга в тавичката.Набучете на места с вилица и сложете да се пекат в предварително загрятата на 200С фурна,докато се зачервят добре(както се пече баклава).Готовите изпечени кори оставете да се охладят напълно.
Разделете изпечените кори на 2 или 3 платки,ако се натрошат много-не е проблем.
За крема сложете 800 мл от млякото,заедно със 150 гр от захарта,да заври.Към останалите 200 мл добавете нишестето и яйцата-пасирайте и прецедете.Добавете го към врящото мляко и бъркайте,докато крема започне да прави големи мехури и се свари.Свалете от котлона и покрийте с фолио,за да не се образува коричка.
на дъното на тавичката сложете платка от кори,залейте обилно с крем,върху него втора платка и крем,върху последната трета платка нанесете разбитата с пудрата захар и ванилията заквасена сметана.Оставете крем питата да се охлади и да омекне от крема за няколко часа или за цяла нощ в хладилника.
Преди сервиране декорирайте с плодовете.За по-ефектно ги подредете в различни форми.
Да ви е сладко!


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics