сряда, 1 юли 2015 г.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
сварено и накъсано на конци/ или смляно/ пилешко месо около 400-500 гр
/или каквото имате,може с всякакво месо,дори с нарязан на ситно колбас/
200мл.прясно мляко
100гр.брашно
50 гр краве масло
щипка сол
щипка индийско орехче
щипка бял или черен пипер
по желание чубрица или риган
1/2 връзка пресен лук
кашкавал 100 гр
1 яйце
2 яйца,брашно и галета за панировката
Прясното мляко трябва да заври,в него добавете солта,маслото и щом се разтопи,изсипете брашното наведнъж и бъркайте непрекъснато,докато се отдели от стените на съда.Внимавайте да няма бучки.В горещото тесто добавете настъргания кашкавал и бъркайте ,докато напълно се смеси с тестото.Извадете го и разстелете на гладка повърхност за няколко минути да се охлади.Добавете подправките на вкус,добавете пилешкото и яйцето,омесете добре.Оформете топчета с влажни ръце и оваляйте в брашно,разбити яйца и галета.
Изпържете в силно загрята мазнина до розова коричка.
Подходящи са както за основно ястие ,така и за предястие,тъй като дори и студени са вкусни.Аз лично студени ги харесвам повече.Добър апетит!!!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за чесновата майонеза
200 мл олио
1 яйце
1/2 чл сол
1-2 сл лимонов сок/може оцет/
1 чл едрозърнеста горчица
клонче копър или магданоз,нарязан на ситно
3-4 скилидки чесън нарязани на ситно
3-4-5 сл прясно мляко
Всички продукти /без млякото и зелените подправки/за майонезата се слагат в буркан.слагаме му капачка и прибираме във фризера за десетина минути.
С пасатор разбиваме охладената смес,като леко издърпваме нагоре.Разреждаме с млякото и разбиваме отново,добавяме ситно нарязаните зелени подправки.
И това е,сосчето към крокетите е готово!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
2 мнения:
заслужава си да се опита
Много ще се радвам да ви харесат,отбий се пак да споделиш отзивите :)
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!