Блог класация И накрая щипка сол: Крокети с пилешко и чеснова майонеза

1.07.2015 г.

Крокети с пилешко и чеснова майонеза






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

сварено и накъсано на конци пилешко месо около 400-500 гр
/или каквото имате,може с всякакво месо,дори с нарязан на ситно колбас/
200мл.прясно мляко
100гр.брашно
50 гр краве масло
щипка сол
щипка индийско орехче
щипка бял или черен пипер
1/2 връзка пресен лук
кашкавал 50 гр
1 яйце
брашно и галета за панировката




Прясното мляко трябва да заври,в него добавете солта,маслото и щом се разтопи,изсипете брашното наведнъж и бъркайте непрекъснато докато се отдели от стените на съда.Внимавайте да няма бучки.В горещото тесто добавете настъргания кашкавал и бъркайте ,докато напълно се смеси с тестото.Извадете го и разстелете на гладка повърхност за няколко минути да се охлади.Добавете подправките на вкус,а също може да ги замените с ваши любими подправки,добавете нарязания на много ситно лук и пилешкото месо.Омесете всичко много добре и оформете крокетите.Омесва се почти като тесто :) Панирайте като ги оваляте в брашно,яйце разбито с малко сол и галета.Подредете в тавичка с хартия и печете във фурната докато се зачервят на 200С.Няколко минути са им напълно достатъчни,просто да станат хрупкави,все пак всичко във вътрешността им е сготвено и не се нуждае от допълнителна топлинна обработка.Подходящи са както за основно ястие ,така и за предястие,тъй като дори и студени са вкусни.Аз лично студени ги харесвам повече.Добър апетит!!!






















Чеснова майонеза

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
240 мл олио
2 яйца
1/2 чл сол
1-2 сл лимонов сок/може оцет или 1чл лимонтузу/
1/2 кл смлян синап
клонче копър,нарязан на ситно
3-4-5 скилидки чесън нарязани на ситно
3-4-5 сл прясно мляко


Всички/абсолютно всички/ продукти за майонезата се слагат в буркан.Затваря се с капаче и се прибира във фризера или в камерата на хладилника за около 1 час.Това е цел да се охладят максимално и температурата на всички продукти да е еднаква.С пасатор разбиваме охладената смес,като леко издърпваме нагоре.И това е,сосчето към крокетите е готово!






При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

2 мнения:

Батето М каза...

заслужава си да се опита

И накрая щипка сол каза...

Много ще се радвам да ви харесат,отбий се пак да споделиш отзивите :)

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics