понеделник, 21 януари 2019 г.
Необходими продукти:
Какаови курабийки с натурален шоколад
2 чч брашно
1/2 чч какао
1 чч захар
1 оп.бакпулвер
1 чч разтопено краве масло
2 яйца
1/2 кч прясно мляко
3 ванилии
100 гр натурален шоколад
Ванилови курабийки с бял шоколад
2 1/2 чч брашно
1 чч захар
1 чч разтопено краве масло
1 бакпулвер
2 яйца
1/2 кч прясно мляко
3 ванилии
100 гр бял шоколад
общо за двата вида около 300 гр сурови смлени фъстъци
И при двата вида тестото се замесва по един и същи начин.
Пресейте брашното/и какаото/.Добавете бакпулвера,ванилиите,разтопеното масло,яйцата и захарта.Объркайте с дървена лъжица или шпатула.Започнете да добавяте малко по малко от млякото,докато се получи меко,лепнещо тесто.Нарежете на едри парченца шоколада или ползвайте шоколадови капки.Добавете към тестото и объркайте.Приберете за час в хладилника или за 10-15 минути в камерата,за да стегне.
Застелете тавички с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180С.
От тестото оформете топчета с големина на орех и овалвайте във фъстъците.Нека бъдат приблизително еднакво по големина за равномерно изпичане.Подредете на разстояние,тъй като по време на печенето се разливат настрани и могат да залепнат една за друга и да развалят формата си.
Печете на 180С за 10-12 минути или докато фъстъците по края започнат да се зачервяват.Готовите бисквитки са много меки,дайте им 5 минути да се охладят в тавичката и прехвърлете на решетка до пълното им охлаждане.
От посочените продукти се получават доста бройки.Аз изпекох 6 тавички * 15 бисквитки.
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!