петък, 18 януари 2019 г.
Необходими продукти за 4 броя:
4 яйца
200 гр захар
600 мл прясно мляко
15 гр желатин
50 мл вода/за желатина/
250 мл сметана
100 гр млечен шоколад
2 сл какао
ванилия
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.Разбийте жълтъците със 100 гр от захарта до пухкава бледожълта смес.
Загрейте млякото,добавете ванилията.Свалете от котлона.Добавете постепенно горещото мляко към жълтъците.върнете в тенджерата и варете на слаба степен на котлона за 8-10 минути.Не позволявайте да кипне сместа.
Разтворете желатина във водата.Щом набъбне,разтопете на водна баня или за 1 минута на 450W в микровълновата фурна.
Прибавете го към топлия крем.Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлажда и да започне да се желира.Разбийте сметаната до меки връхчета.Ползвах неподсладена животинска сметана/собствено производство /
Разбийте белтъците със 100 гр захар ,докато напълно се стопи захарта и получите твърди връхчета.
Смесете охладения крем със сметаната.Постепенно добавете и белтъците.По желание оставете си една част за шапчици,напълнете отделените белтъци в пош.
Разтопете млечния шоколад на водна баня.
Напълнете чашките за крема с количество по желание.Приберете във фризера за няколко минути , за да стегне.
В останалия крем добавете 1/2 от разтопения шоколад.Разбъркайте добре крема,докато напълно се разтвори шоколада.
Насипете от крема в чашките за да се получи втория слой в различен цвят.Отново приберете чашките във фризера.
Добавете в останалия крем какаото и оставащия шоколад.Разбъркайте добре,за да се разтвори какаото и шоколада.
Поставете третия слой крем в чашките.Приберете в хладилника ,за да се стегне окончателно крема.
По желание шприцовайте отделения меренг.Завършете като частично обгорите повърхността на меренга с горелка.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!