Блог класация И накрая щипка сол: Заешки дробчета с карамелизиран лук

5.01.2017 г.

Заешки дробчета с карамелизиран лук

Адаптирано от тук

В оригиналната рецепта дробчетата са пилешки,но аз разполагах в момента с дробчета от домашни зайци.Те са по-плътни и маслени в сравнение с пилешките.Приличат донякъде на патешки,макар да не могат да се сравняват.За съжаление не съм срещала в магазините да се предлагат.Има цели замразени зайци,но дреболии-не.Всеки,който отглежда домашни зайци знае,че да си изпържиш заешки дробчета е истинско предизвикателство-пръскат,пукат.Това може да се избегне като дробчета се нарязват на по-малки парчета,измиват се и се оцеждат в гевгир за един-два часа,след което се подсушават в чиста кърпа.Пържат се в малко и добре загрята мазнина.Не бива да се препържват ,защото стават сухи,трябва да останат розови в средата.Посоляват се след изпържване.Така приготвени имате едно вкусно ястие,но ако добавите карамелизиран лук и този маслено-винен сос,ще ги превърнете в нещо изключително.

600 г дробчета
100 мл червено вино
100 мл пилешки бульон
50 г краве масло (студено)
5 глави кромид лук
щипка-две суха мащерка
1 дафинов лист
олио
сол
черен пипер

Лукът се реже на тънки шайби и се запържва на умерен огън.Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се готви, докато омекне и се карамелизира.Изваждаме лука и на негово място слагаме дробчетата.Когато са готови, се изваждат при лука.
в мазнината от дробчетата наливаме виното и бульона,добавяме мащерката и дафиновия лист,и оставяме сосът се да се сгъсти.Сваляме от огъня и добавяме студеното масло.Разбъркваме бавно и внимателно,докато напълно се разтопи и обедини с виното и бульона.Готовият сос се излива върху дробчетата и лука.

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics