понеделник, 23 януари 2017 г.
...
понеделник, януари 23, 2017
/
бишкоти,
десерти,
крем,
нещо набързо,
руло,
свежо,
хитрости,
шоколад
Необходими продукти:
200 гр бишкоти
за сиропиране на бишкотите
200 мл прясно мляко
1 сл подсладено какао
за крема и украса
125 гр крема сирене
100 гр пудра захар
100 гр млечен шоколад
200 мл течна сметана
ванилия
Идеята за това руло дойде от това клипче,което тия дни доста се споделя във всички кулинарни групи във Фейсбук.Този начин освен,че е доста оригинален като краен резултат,е и много лесен за изпълнение.
Аз импровизирах,ползвайки идеята.Пълнежа е различен,завих рулото на другата страна и общо взето нямат нищо общо май,но все пак...имат.
Как го направих...
Разтворих какаото в топлото мляко.Извадих крема сиренето от хладилника ,за да бъде на стайна температура.Застелих една тавичка с фолио.Топвах всяка бишкота в млякото и подредих една до друга на два реда.Отгоре покрих с още едно парче фолио.Оставих за около час да омекнат,може би малко повече от час.Не съм засичала,тъй като имах доста задачи за деня и го правих между другото.С което искам да кажа,че е толкова лесно и бързо,чак неусетно,хехе.
Когато омекнаха бишкотите,разбих крема сиренето с пудрата захар.Добавих 100мл от сметаната и ванилията и разбих отново,докато се сгъсти.Бишкотите се отвиват и се намазват с крема.Остана ми една малка част,която после смесих с шоколад,за да украся.С помощта на фолиото завих на руло.Стегнах с фолиото и прибрах в хладилника.Остатъка от сметаната загрях и свалих от котлона,добавих начупения шоколад.Щом се смесиха добре,оставих да се охлади и залях,не много обилно,рулото.Остатъка от шоколада смесих с другия крем,разбих и прибрах в хладилника.Щом се охладиха и рулото,и крема,украсих с шоколадовия крем и бонбонки.
И...
-Мамо,имаш сто лайка от мене ☺☺☺
При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!