Блог класация И накрая щипка сол: Свинско в кесия

16.01.2017 г.

Свинско в кесия


Необходими продукти:
1-1 1/2 кг свинско месо от плешка или бут
1 чл червен пипер
1 1/2 чл сол
1 чл риган
1/2 чл черен пипер
50 мл олио
100 мл вино-бяло,червено,а може и бира
хартия за печене 



 Всички подправки се смесват с олиото и с тази смес се омазва хубаво и навсякъде месото.Поставяме го в купа и заливаме с виното.Обръщаме го от всички страни,за да се облее с виното навсякъде и го оставяме на стайна температура за около час да се маринова.То поема почти цялата течност.
 Отрязваме парче хартия,което сгъваме на две,а след това ще подгънем и страните,за да се получи плик.Големината му зависи от това колко е голямо месото.На снимката горе се вижда как е опаковано.За да не изгаря и за да стане непропусклива мокрим хартията и след това я омазняваме.
 Готовото премерено и отрязано парче хартия се смачква на топка и се намокря обилно на чешмата-мачкаме и мокрим-като,разбира се,внимаваме да не го скъсаме.Отцеждаме добре и внимателно разстиламе хартията.Вътрешната част на бъдещия плик намазваме с капка-две олио.Поставяме парчето месо или парчетата месо в средата и подгъваме всички страни,така че да се затвори.Ако има вино в купата изливаме и него в плика преди да го затворим.Прехвърляме внимателно в тавичка и печем на 200С в предварително загрята фурна.Времето ще е според количеството.На килограм месо 1 час.За 1 1/2 кг месо-1 час и 30 минути.Няма нужда да се налива вода в тавичката,няма нужда от нищо друго.Също така не се вади,не се наднича в плика какво се случва ☺☺☺просто се оставя да се изпече.След като се опече,се изважда с плика и се оставя да почине за 10-15 минути и едва тогава се отваря и се нарязва на тънки филийки-пържолки.
Идеята от мен,гарнитурата от вас ☺
Добър апетит !!!





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (34) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics