сряда, 26 октомври 2016 г.
...
сряда, октомври 26, 2016
/
закуски,
зеленчукови,
сирене,
тестени,
тесто,
хлебопекарна,
хляб,
SO into FOOD
Необходими продукти:
тесто
500гр брашно тип 500
240 мл хладка вода
1 яйце
суха мая 1 оп
1чл сол
1чл захар
1 сл зехтин
плънка
1 малък патладжан
1/2 глава червен лук
3-4 скилидки чесън
4-5 печени чушки
1 домат
100гр топено сирене
1сл зехтин
1сл олио
малка бучка краве масло
сол на вкус
щипка сух риган
няколко стръка магаданоз
1 домат
настърган пармезан/може кашкавал(някой по-сух)
Замесваме тестото по познатия начин или в хлебопекарната,програма ТЕСТО.Пресяваме брашното и правим кладенче,в него слагаме яйцето и всички останали продукти,накрая наливаме и част от водата.Като водата я добавяме постепенно при замесването.Може да се наложи да добавите 20-30 мл или да ви остане.Зависи от това колко е голямо яйцето.Замесваме меко леко лепнещо тесто.Оставяме го на топло покрито с кърпа в намазнена купа,за да втаса.Втасалото тесто се премесва още веднъж с мъничко брашно и се разточва на дебела кора.Намазнява се тавичката ,в която ще се пече,поръсваме я и с малко брано и с помощта на точилката прехвърляме кората в нея.Подгъваме краищата навътре и ги притискаме,за да залепнат.Оставяме още веднъж да втаса за около 30-40 минути.През това време приготвяме плънката.
Патладжана се нарязва на парчета и се посолява леко,заливаме го със студена вода,за да се тдели горчивия сок.Всъщност това зависи от сорта,някои нямат нужда от всички тези предварителни процедури.Подредете го в тавичка с хартия и запечете до полуомекване,да не е напълно сготвен.В подходящ съд загрейте мазнината-олио,зехтин,масло(за по-приятен аромат) и задушете кука нарязан на полумесеци,скилидките чесън на филийки и печените чушки на лентички.Подправете със солта и ригана.Добавете патладжана ,за да се овкуси за две-три минути.Добавете ситно нарязания магданоз.Готовата плънка изсипете,ако желаете,в гевгир или цедка,за да се отцеди излишната мазнина.Така и плънката ще е по-суха,а това е важно,защото ще се пече заедно със тестото.Така ще му позволи да се изпече и няма да остане много глетаво под нея.
Отцедената мазнина не я изхвърлям веднага.С нея намазвам борда на питата с четка и слагам плънката в средата.Върху нея подреждам топеното сирене и поръсвам с пармезана навсякъде.
Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 35-40 минути или до апетитна розова коричка.
При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!