Блог класация И накрая щипка сол: Гарнирана пита с патладжан и топено сирене

26.10.2016 г.

Гарнирана пита с патладжан и топено сирене


Необходими продукти:
тесто
500гр брашно тип 500
240 мл хладка вода
1 яйце
суха мая 1 оп
1чл сол
1чл захар
1 сл зехтин
плънка
1 малък патладжан
1/2 глава червен лук
3-4 скилидки чесън
4-5 печени чушки
1 домат
100гр топено сирене
1сл зехтин
1сл олио
малка бучка краве масло
сол на вкус
щипка сух риган
няколко стръка магаданоз
1 домат
настърган пармезан/може кашкавал(някой по-сух)





Замесваме тестото по познатия начин.Пресяваме брашното и правим кладенче,в него слагаме яйцето и всички останали продукти,накрая наливаме и част от водата.Като водата я добавяме постепенно при замесването.Може да се наложи да добавите 20-30 мл или да ви остане.Зависи от това колко е голямо яйцето.Замесваме меко леко лепнещо тесто.Оставяме го на топло покрито с кърпа в намазнена купа,за да втаса.Втасалото тесто се премесва още веднъж с мъничко брашно и се разточва на дебела кора.Намазнява се тавичката ,в която ще се пече,поръсваме я и с малко брано и с помощта на точилката прехвърляме кората в нея.Подгъваме краищата навътре и ги притискаме,за да залепнат.Оставяме още веднъж да втаса за около 30-40 минути.През това време приготвяме плънката.
Патладжана се нарязва на парчета и се посолява леко,заливаме го със студена вода,за да се тдели горчивия сок.Всъщност това зависи от сорта,някои нямат нужда от всички тези предварителни процедури.Подредете го в тавичка с хартия и запечете до полуомекване,да не е напълно сготвен.В подходящ съд загрейте мазнината-олио,зехтин,масло(за по-приятен аромат) и задушете кука нарязан на полумесеци,скилидките чесън на филийки и печените чушки на лентички.Подправете със солта и ригана.Добавете патладжана ,за да се овкуси за две-три минути.Добавете ситно нарязания магданоз.Готовата плънка изсипете,ако желаете,в гевгир или цедка,за да се отцеди излишната мазнина.Така и плънката ще е по-суха,а това е важно,защото ще се пече заедно със тестото.Така ще му позволи да се изпече и няма да остане много глетаво под нея.
Отцедената мазнина не я изхвърлям веднага.С нея намазвам борда на питата с четка и слагам плънката в средата.Върху нея подреждам топеното сирене и поръсвам с пармезана навсякъде.
Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 35-40 минути или до апетитна розова коричка.






















При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics