събота, 15 октомври 2016 г.
Необходими продукти:
300гр брашно
150 мл хладка вода
1/2чл сол
2сл олио
200гр краве сирене
3 яйца
2сл кисело мляко
50гр краве масло
разтопено и с 30-40 мл олио
олио за корите<
Брашното се пресява и в него се прави кладенче.Слагат се солта и олиото. Малко по малко се сипва от водата и се замесва меко,не лепнещо тесто.Разделя се на четири топки,които се омесват много добре,да няма гънки,да са идеално гладки.Намазват се с олио и се покриват с кърпа,оставяме ги да починат за около 20 минути.Когато са готови,отпуснати,започва дърпането на корите.
Ръцете се намазняват добре.Всяко топче тесто се сплесква с ръце и се раздърпва като мекица,като започваме от средата и постепенно местим пръстите към краищата на кората.Не се стараем да са идеално тънки и прозрачни.Ако някъде се скъса също не е голям проблем.
Готовата кора се наръсва със смес от краве масло/разтопено/ и олио,а отгоре се поръсва плънка.Кората се сгъва на плик с големината на съда,в който ще се пече.Така се процедира с всички кори.
Съда,в който ще се пече бюрека,се намазва с олио и се подреждат корите една върху друга,като между тях се слага още малко от плънката.Останалата плънка се разрежда с 2-3 сл вода и се залива отгоре.Оставяме да почива,докато фурната загрее на 180-190С.Печем за около 25-30 минути под капак или завит с фолио.Сваляме капака и се запича за още 5-6 минути,докато се зачерви и отгоре.
P.S.:Готовия бюрек слагаме върху решетка да се охлади,а и за да се отцеди излишната мазнина.
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
1 мнения:
Деси,
много вкусен и интересен бюрек се е получил.Ще го изпробвам , много рецепти правя именно с точени кори.
Поздрави !
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!