Блог класация И накрая щипка сол: Бюрек с дърпани кори

15.10.2016 г.

Бюрек с дърпани кори



Необходими продикти:
300гр брашно
1чч хладка вода
1/2чл сол
2сл олио
200гр краве сирене
3 яйца
2сл кисело мляко
100гр краве масло разтопено и смесено с 50-60л олио
олио за корите



Брашното се пресява и в него се прави кладенче.Слагат се солта и олиото. Малко по малко се сипва от водата и се замесва меко,не лепнещо тесто.Разделя се на четири топки,които се омесват много добре,да няма гънки,да са идеално гладки.Намазват се с олио и се покриват с кърпа,оставяме ги да починат за около 20 минути.Когато са готови,отпуснати,започва
дърпането на корите.
Ръцете се намазняват добре.Всяко топче тесто се сплесква с ръце и се раздърпва като мекица,като започваме от средата и постепенно местим пръстите към краищата на кората.Не се стараем да са идеално тънки и прозрачни.Ако някъде се скъса също не е голям проблем.   
Готовата кора се наръсва със смес от краве масло/разтопено/ и олио,а отгоре се поръсва плънка.Кората се сгъва на плик с големината на съда,в който ще се пече.Така се процедира с всички кори.
Съда,в който ще се пече бюрека,се намазва с олио и се подреждат корите една върху друга,като между тях се слага още от плънката.Останалата плънка се разрежда с 2сл вода и се залива отгоре.Оставяме да почива,докато фурната загрее на 180-190С.Печем за около 25-30 минути под капак или завит с фолио.Сваляме капака и се запича за още 5-6 минути,докато се зачерви и отгоре.  







При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
много вкусен и интересен бюрек се е получил.Ще го изпробвам , много рецепти правя именно с точени кори.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (19) алкохолни (10) баници (9) без глутен (2) без яйца (3) бешамел (7) бисквити (23) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (74) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (48) здравословно/диетично (1) зеленчукови (32) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (18) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (22) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (55) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (49) ориз (6) основни (42) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (42) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (10) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (43) свинско месо (8) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (13) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (73) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (28) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (31) щтрудел (1) ядки (12) яйца (49) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics