Блог класация И накрая щипка сол: Бюрек с дърпани кори

събота, 15 октомври 2016 г.

Бюрек с дърпани кори





Необходими продукти:
300гр брашно
150 мл хладка вода
1/2чл сол
2сл олио
200гр краве сирене
3 яйца
2сл кисело мляко
50гр краве масло разтопено и смесено с 30-40 мл олио
олио за корите


Брашното се пресява и в него се прави кладенче.Слагат се солта и олиото. Малко по малко се сипва от водата и се замесва меко,не лепнещо тесто.Разделя се на четири топки,които се омесват много добре,да няма гънки,да са идеално гладки.Намазват се с олио и се покриват с кърпа,оставяме ги да починат за около 20 минути.Когато са готови,отпуснати,започва дърпането на корите.
Ръцете се намазняват добре.Всяко топче тесто се сплесква с ръце и се раздърпва като мекица,като започваме от средата и постепенно местим пръстите към краищата на кората.Не се стараем да са идеално тънки и прозрачни.Ако някъде се скъса също не е голям проблем.

Готовата кора се наръсва със смес от краве масло/разтопено/ и олио,а отгоре се поръсва плънка.Кората се сгъва на плик с големината на съда,в който ще се пече.Така се процедира с всички кори.
Съда,в който ще се пече бюрека,се намазва с олио и се подреждат корите една върху друга,като между тях се слага още малко от плънката.Останалата плънка се разрежда с 2-3 сл вода и се залива отгоре.Оставяме да почива,докато фурната загрее на 180-190С.Печем за около 25-30 минути под капак или завит с фолио.Сваляме капака и се запича за още 5-6 минути,докато се зачерви и отгоре.



P.S.:Готовия бюрек  слагаме върху решетка да се охлади,а и за да се отцеди излишната мазнина.




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
много вкусен и интересен бюрек се е получил.Ще го изпробвам , много рецепти правя именно с точени кори.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (28) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (3) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (23) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (44) зимнина (1) какао (8) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (12) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони-паста (3) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (10) наденица (1) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (8) основни (52) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (10) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (3) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics