вторник, 7 юни 2016 г.
Необходими продукти:
100 мл прясно мляко
100 мл олио
250 гр брашно
1 бакпулвер
1 яйце
150 гр захар
ванилия
80 гр натурален шоколад
20-30 череши без костилки
топинг:
20-30 гр краве масло
2-3 сл брашно
2-3 сл кафява захар
В купа смесваме олиото,млякото,яйцето и захарта и ги разбиваме .Добавяме пресятото брашно,бакпулвера и ванилията.Разбиваме за около минута-две-три докато стане еднородна смес.Добавяме натрошения шоколад към сместа и разбъркваме.
Черешите се почистват от костилките.Най-лесно е със специален уред,но ако и вие като мен нямате,за тази цел едно бирено шише и някоя по-твърда сламка,ще ви свършат работа.
Черешките се измиват и се поставят на гърлото на бутилката ,като там където е била дръжката да сочи към дъното на шишето.Със сламката се натиска отгоре на черешката,да я промуши и костилката пада във шишето,а черешката остава без костилка.Просто,лесно и най-вече чисто :)
Към сместа добавяме черешите или ги добавяме след като разпределим сместа във формичките,както ви е удобно,така направете.
Поръсваме преди печене в маслени трохи,приготвени от студеното масло претрито с брашното и кафявата захар.С тези трохи поръсваме всяко кексче и печем в предварително загрята фурна на 180С до суха клечка.Около 20 минути,но все пак трябва са се наглеждат.Най-сигурна е проверката с клечка,тъй като заради плода на места може да не се изпече достатъчно.По тази причина някои може да се извадят по-рано ,а други да имат нужда от още две-три минути.
Охладете на решетка и се насладете на тези меки,сочни и хрупкави кексчета ...
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!