Блог класация И накрая щипка сол: Чери-бери чийзкейк

12.06.2016 г.

Чери-бери чийзкейк












Необходими продукти за форма с о24см:
основа
350гр бисквити за чийзкеик/чаени,с масло/
100гр краве масло
орехи
крем
250гр крема сирене
250гр цедено мляко
200мл краве мляко топло/течна сметана
1 по желатин
200гр захар
ванилия
за украса
малко череши,ягоди,малини,
къпини,черници общо около 350 -400гр плодове
100гр захар
1 сл глюкоза или мед
1 оп желатин
/1/2 оп степче ягода,горски плод-за цвят/по желание/

Натрошаваме бисквитите и орехите на фини трохи и претриваме с маслото,сипваме ги във формата и с притискане оформяме основата на чийзкейка.Прибираме в хладилника да стегне.
В купа слагаме сиренето,цеденото мляко и захарта.Наливаме млякото,добавяме захарта и ванилията и пасираме сместа.Желатина се разтваря според указанията на опаковката и се налива леко охладен към млечната смес.Разбъркваме я добре и наливаме върху бисквитения блат. Прибираме в хладилника,а още по-добре във камерата ,за да стегне по-бързо.
През това време почистваме плодовете като си оставяме по малко от всеки вид за украса.Останалите се слагат на котлона със 100гр захар,докато се разтопи напълно.Изключваме и добавяме глюкозата или меда и разбъркваме да се стопи.
В случая този наситен цвят се получи от черниците.Но ако държите на тъмния цвят,а нямате черници или къпини добавете от степчето/по желание/ и разбъркайте.То ще придаде по-наситен цвят и вкус.Т.е.онзи "купешки"вкус,с който децата ни толкова са свикнали :( В никой случай не го препоръчвам,просто го давам като възможност.
Разтворете второто пакетче желатин според указанията на опаковката.Пасирайте и прецедете плодовата смес,добавете желатина и разбъркайте.Оставете леко да се охлади и излейте върху чийзкейка на равномерен пласт.Подредете плодовете/топвайте ги или ги намазвайте с остатъка от желатиновата смес/ и върнете в хладилника да стяга.
Преди сервиране извадете внимателно от формата и декорирайте с листенца мента или връхчета босилек за свежест.

Да ви е сладко!!!






При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

1 мнения:

vesela каза...

Уау, фантастично изглежда!

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics