Блог класация И накрая щипка сол: Орехов сладолед с карамел

2.06.2016 г.

Орехов сладолед с карамел




































Необходими продукти:
200мл течна сметана подсладена
2 яйца
100гр дулсе де лече/по тази рецепта :) /
150 гр орехи
300мл прясно мляко

Орехите се смилат на много ситно .Слагат се на котлона заедно с половината количество от млякото да заври и да се сгъсти,получава се много гъста смес.Към нея се добавя останалото мляко и се разбърква да се разреди.Ако не ви пречат бучиците от ядките,може да я оставите така.Ако и вие като децата ми не обичате да има ядки,но пък ви харесва вкуса,може да пасирате и да прецедите  сместа,както аз направих . :) А може да замените орехите с 2 сл нишесте.
Яйцата се разбиват на водна баня до пухкав крем.Добре охладената сметана се разбива до твърди връхчета.Към нея с непрекъснато разбиване се добавя дулсе де лече крема.Тъй като той е изключително сладък,затова не съм добавяла захар никъде и не я споменавам в рецептата.Ако смятате,че не е достатъчно сладко добавяте според вкуса си захар или мед.
Към охладената орехова смес се добавя лъжица по лъжица от разбитите яйца и се бърка непрекъснато докато се усвои цялата.След това яйчената смес се добавя към сметановата малко по малко докато се обединят и се получи нежен пухкав крем.Изсипваме в подходящ съд и слагаме в хладилника за няколко часа,поне за 4 часа.Като на всеки час вадим и разбиваме,не е задължително да е с миксер и с вилица се получава.Сервирайте сладоледа полят с още дулсе де лече.
Да ви е сладко!!!


P.S.:На снимката сладоледа е точно след около 4 часа,както е видно не е съвсем стегнат и трудно се оформя :) ,но пък вкуса е божествен :) :) :)




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

4 мнения:

Radi Bicheva каза...

Прекрасно поднесено Деси!Не се съмнявам за вкуса.Никога не съм работила с кондензирано мляко.Май е ред да се престраша!

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Благодаря,Ради!Идеята ми беше просто да оползотворя дулсе де лече крема,който приготвих предния ден.Но като опитах тази "измислица-премислица",реших,че веднага трябва да я споделя :) с всички :)

vesela каза...

Нямам и съмнение за божествения вкус!

Десислава Енчева/И накрая щипка сол каза...

Ох,да,но много малко... :) Само четири купички като тази.

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics