Блог класация И накрая щипка сол: Юли 2015

27.07.2015 г.

Мързелив омлет на фурна


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 6 порции/
8 бр яйца
50-60 мл прясно мляко
2 глави кромид лук
2 зелени чушки
2-3 домата/по желание/
150 гр кашкавал
200гр колбас по избор
сол на вкус
олио






Включете фурната да се загрява на максимална мощност,преместете решетката на фурната на горно ниво.
В тиган с метална дръжка или в тавичка с малко олио запържете лука,нарязан на ситно,докато омекне и се карамелизира.Добавете салама .Нарежете го на парченца или на ивици-както ви харесва,добавете ситно нарязаните чушки да омекнат.
Ако добавяте домати ,почистете ги от семките и ги нарежете на ситно,добавете ги към салама и чушките.Оставете сместа с доматите съвсем за кратко на котлона,защото много бързо се стопяват доматите ,а искаме да останат на парченца :).
Върху така обработената плънка изсипваме леко разбититес прясното мляко,със сол на вкус,яйца.Поставяме тигана във фурната да стегнат яйцата.Поръсваме с настърган кашкавал,а може и да го пропуснете :) и връщаме тигана във фурната.
Оставяме ги ддокато се разтопи и запече кашкавала :)
Аз добавих и по едно пъдпадъче яйце за украса на всяка порция.
Гарнитурата е печена чушка с чесън и магданоз,сол,оцет,олио на вкус.



Това е просто една идея за бърз обяд или вечеря,вариантите са много,може да се направи с всякакви налични продукти :)
Добър апетит !!!

    При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,  моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува! Сподели своето мнение!

24.07.2015 г.

Направи си сам: "експресна" салата "Снежанка"






 Преди време попаднах на тази рецепта за салата "Снежанка" на Габи от Love's Green Kitchen.Приготвям я по подобен начин,но все пак мой си начин :)
Та затова тази публикация ще е от вида:"Открих топлата вода!" :) :) :) , но в нея ще ви издам и един трик,който използвам при по-спешни случаи ако нямам готово цедено кисело мляко от магазина или не съм си изцедила по познатия начин в тензух за една нощ.С този трик :) доста се "форсират"нещата и след един-час и половина имам готово цедено мляко със задоволителна гъстота.














За цеденото кисело мляко ще са ви нужни две-три кофички кисело мляко или общо количество-800-1,200гр.На равна повърхност постелете нещо непромокаемо-найлон,мушама или каквото имате в наличност.Върху него постелете някоя по-старичка хавлия или две-три хавлии, а върху тях тензух или кърпа.Предполагам няма нужда да отбелязвам ,че всички те трябва да са изпрани и чисти и да не са ползвани за нещо друго преди това.Изсипете млякото и го разстелете по цялата повърхност на тази "инсталация",т.е. хавлийките и тензуха.Изчакваме да попие течността от млякото.От време на време може да го разбърквате внимателно,за да става по-бързо.Все пак този ефект търсим :). Когато е готово,т.е. гъстотата му ви задоволява :) го събираме на купчинка чрез завиване на кърпата и го изгребваме в купа.Това е !
Другото необходимо за една класическа салата "Снежанка "вие си го знаете-краставици и счукан чесън.Аз овкусявам от доста време с майонеза-дали от магазина или тази домашната,а когато нямам и само с олио се получава добре.Но добавената майонеза я прави по-креместа и нежна.Откакто млечната майонеза стана доста популярна,започнах да ползвам нея за "Снежанка".Правя я по тази рецепта за домашна майонеза без яйца .

За нея са ви необходими : 100 мл. прясно мляко (студено), 200 мл. олио, щипка лимонена киселина, сол на вкус
В буркан или купата на пасатора сложете лимонената киселина и солта. Налейте олиото и след него СТУДЕНОТО прясно мляко. Разбийте с пасатора до смесване на олиото с млякото като леко издърпвате нагоре уреда. В случай,че ви се стори не достатъчно гъста, добавете още 20 -30 мл. олио и разбийте отново :).
Приготвям я като посолявам на вкус обелените и нарязани на малки кубчета краставици.Овкусявам с оцет на вкус.Ако се отдели течност от краставиците я изхвърлям,добавям майонезата,една глава чесън счукан на фино пюре  в хаванчето,обърквам и добавям цеденото мляко.Готова е!Може да добавите орехи,копър въпрос на предпочитания ,лично аз я харесвам без добавки и подправки :)


При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,  моля посочете линк към съответната публикация!!! Коментирай всичко,което те вълнува! Сподели своето мнение!

23.07.2015 г.

Мусака с пилешко и патладжани



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2-3 патладжана
4-5 домата
2-3 глави кромид лук
няколко стръка  магданоз
няколко стръка риган или щедра щипка сух риган
1 глава чесън
черен и червен пипер
едно филе пеперуда или две бутчета
кашкавал
сол на вкус
1кл захар
олио/зехтин
1чаша вода/опция :)/




Пилешкото се нарязва на ситни парченца или се смила на кайма.Задушаваме лука с малко олио и добавяме месото,като се позапържи добавяме сол на вкус и чесъна,счукан или нарязан на много ситно.
Доматите се измиват и един се отделя за накрая,за да го подредим на кръгчета върху мусаката.Другите се обелват и пасират с щипка захар,може да добавите и магданоза и ригана вътре или ги нарежете на ситно.Добавете ги към пилешкото и оставете да си къкри докато поизври водата от доматите.
Патладжана се нарязва на филийки или кубчета и се залива със студена подсолена вода,оставяме го за десетина минути.Отцеждаме ги и го слагаме в тавичка с хартия за печене,поливаме го със струйка олио и във фурната за 15-20 минути да се запече.Щом е готов го подреждаме половината в тавичка на един ред,отгоре заливаме с пилешкото и доматите и подреждаме останалия патладжан.Ако сте го нарязали на кубчета просто го объркайте с доматите и пилето и го пресипете в тавичката.Ако има нужда долейте малко водичка.Отгоре подредете един домат на тънки кръгчета.Върнете тавичката във фурната за още 20-30 минути,все пак почти всичко е сготвено.Щом се запече поръсете с настърган кашкавал и го оставете да се разтопи или дори да се запече.




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

22.07.2015 г.

Ледени близалки с банан и малина




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

три банана
шепа малини
1кч захар
200 гр заквасена сметана студена
50-100 мл прясно мляко студено
мед

Бананите се нарязват на ситно и се замразяват за поне три-четири часа,а малините се насипват със захарта и се намачкват,след което се претриват през сито,за да нямат семки.Замразените банани се слагат в купата на блендер или пасатор и се сипва млякото,количеството е колкото да се улесни уреда.Ако вашия е достатъчно мощен може да го пропуснете.Към бананите добавяте сметаната и мед на вкус.Готовата смес прибираме отново в камерата,когато започне да се стяга,разбиваме с миксера докато стане пухкава.Във слодоледените формички или в чашки слагаме от двете плодови смеси.Замразяваме за една нощ и изненадата е готова :]







При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

WiltonCourse CakeDecorating 1 2 3













При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

21.07.2015 г.

Плодов сладкиш "Асорти" с хрупкав топинг



















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 
150 мл олио
100-120мл прясно мляко
1чч захар

3 яйца
250 гр брашно
бакпулвер
ванилия
2-3 капки 

есенция лимон кайсии,праскови,череши,ябълки,сини сливи,банани/ или плодове каквито обичате,а може и само с един вид плод/



















За трохите:
60гр краве масло студено
100-150гр брашно/бадемово брашно,бисквити/
100гр захар/кафява захар
орехи,бадеми по желание :)


Яйцата се разбиват със захарта,добавят се олиото и прясното мляко.Брашното се пресява и се добавя на части,заедно с бакпулвера и ароматите,докато сместа поеме всичко.
Фурната се загрява на 180 С .Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка или върху хартия за печене.




Плодовете се нарязват на дребни парченца и се разпределят равномерно по повърхността на кексовото тесто.И се посипват с трохи -ето как да ги направите:
Маслото се нарязва на парченца в купа,посипва се със захарта и брашното и се претриват през пръстите да станат на едри влажни трохи.Слагаме в предварително загрятата фурна и се пече до суха клечка.

Получава се едновременно хрупкав,благодарение на маслото в тохите  и мекичък и сочен,благодарение на олиото в кексовото тесто,плодов сладкиш.
Добър апетит!!! 





























































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

17.07.2015 г.

Сач с пилешко ,домати и лук




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
 

пилешко филе около 500гр или цяла пеперуда,
а може и друго обезкостено месо
4-5 гл кромид лук

стръкче мащерка
сол на вкус
3-4 домата
1кч бяло вино/светла бира,вода/
кашкавал за поръсване


Сача се слага в студената фурна и я  включваме да загрява на максимална мощност.Месото се нарязва на хапки и се запържва в тиган да се зачерви,добавя се едро нарязания лук  да омекне и мащерката.Може да добавите и гъби,ако желаете.Посолява се и се налива виното.Когато поизври,всичко се изсипва в сача ,подреждат се нарязаните на филийки домати и се слага да се запече.Когато доматите започнат да изсъхват,фурната се изключва
и се поръсва кашкавала.Сервирайте ястието със сача.




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

16.07.2015 г.

Пърленки на сач



































НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

600-700гр. брашно тип 500
1 пакет суха мая (7гр.)
1 с.л. захар
1 ч.ч. хладка вода
1 с.л. оцет
1 с.л. ракия
1-2 с.л. олио или зехтин
3 с.л. кисело мляко
2 белтъка
1 ч.л. сол


Тестото е същото като на тези питки.Приготвих го в хлебопекарната,като първо се слагат течните съставки,след това сухите.Програма "Тесто",която при мен е час и половина.Малко преди да свърши програмата,сача се слага на обратно,т.е. с дъното надолу да загрява във фурната на максимална мощност.Идеята е да ползваме равна повърхност.Ако не разполагате със сач, ето как могат да се случат нещата :)
Готовото тесто се разделя на топки с еднаква големина,разточва се на кръгли тънки /да ги наречем/платки и с помощта на точилката се пренасят и разстилат върху горещия сач.Пекат се една по една.Изпичането става много бързо,сигурно за по около десетина минути и всяка беше готова.Ще разберете кога са готови-когато от долната страна станат розови и хрупкави,а отгоре се зачервят като на снимката :)Пърленките са много вкусни и засищащи,една ви е напълно достатъчна да се нахраните.
 Това са "вторите" най-вкусни пърленки,които съм опитвала.Защо "вторите"-ще разберете след две-три изречения :)
До скоро мислех,че най-вкусните пърленки,който съм опитвала са тези в Бачково.Истината е че шума на реката,родопския въздух,приятната компания и най-вече бягството от ежедневието ги бяха направили такива :)След безброй опити да открия рецептата,след не знам колко експеримента и опита да ги "докарам" като онези,най-накрая -"Еврика!"-открих тайната на пърленките.На тези,който опитах в Бачково имам предвид.Истината е ,че във всеки супермаркет ги има онези "бачковските" питки-пърленки.Продават се като замразени гръцки питки и ги запичат на сач или тиган,овкусяват с шарена сол и чесново олио и това е .И да,направих ги най-сетне "бачковските пърленки" и бяха същите като тези,които опитахме,но все пак не съвсем-нямаше го шума на реката и родопския въздух...



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

15.07.2015 г.

Шоколадов сладолед с ядки

Необходими продукти:
3 яйца
400 мл течна сметана
200 гр натурален шоколад
10 сл захар
ванилия
30-40 гр масло
100 мл прясно мляко
шоколад или шоколадови пръчици
орехи
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Приготвяме ганаш като шоколада се начупва на малки парченца и се слага в купа. 200 мл от сметаната се загряват на средно силен котлон, докато закъкри леко. Изсипва се върху шоколада така, че да го покрие целия, и се оставя за около минутка да се разтопи. След това се разбърква хубаво до получаването на гладка еднородна смес.Оставя се да се охлади и след това се разбива с миксера до сгъстяване.Останалите 200 мл от сметаната се разбиват до твърди връхчета и прибираме в хладилника.Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Белтъците се разбиват на сняг с 5сл захар.Жълтъците заедно с другите 5 сл захар слагаме на водна баня и разбиваме с миксера докато си променят цвета-станат много светло жълти,и си увеличат обема.Сваляме от котлона и продължаваме с разбиването ,добавяме маслото и млякото на части и разбиваме докато се охладят.Към разбитите жълтъци прибавяме на части охладения,разбит ганаш,белтъците,ванилията и накрая разбитата сметана.Прибираме готовия сладолед в камерата на хладилника,за да се стегне.След около час го изваждаме и разбиваме отново.Повтаряме разбиването поне два-три пъти,като при последното разбиване добавяме натрошените орехи и парченца шоколад или шоколадови пръчици.
Сервирах в кошнички от маслено тесто.Рецептата за масленото тесто за тях е като на тази тарта ,а крема е пудинг "Ванилия"премиум с добавени орехи.

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

Салата с варени яйца и домати


Необходими продукти:

4 сварени яйца/за предпочитане е да са по-рохки/ 2-3 домата
1гл кромид лук
1гл червен лук
1/2 връзка магданоз
щипка счукан синап/не смлян,а счукан :)/
щипка червен пипер/може и лют/
1 сл оцет/ябълков,винен/
4-5-6 сл олио или зехтин

Двата вида лук се нарязват на полумесеци и се претриват с ръце/намачкват/със сол на вкус.
Добавят се едро нарязаните домати,яйцата на четвъртинки и наситнения магданоз.За дресинга синапа се начуква в хаванче,добавя се червения пипер.За по-пикантен вкус може да го замените с сушена люта чушка или ситно нарязана люта чушка.Смесват се мазнината и оцета,разбиват се и се добавят пипера и синапа.Поливате салата с дресинга и обърквате внимателно,за да не се разпаднат яйцата :)Добавяте още сол и магданоз на вкус,може и маслинки за разкош да добавите и ... какво още...
добра компания е за някоя изпотена,
замръзнала от студ,
нашенска ...бутилчица...
"Наздраве" да ви кажа тогава!!!



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

Brownies Greats





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

13.07.2015 г.

Печени чушки с доматен сос върху омлет






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


10-12 бр. чушки
500 гр. домати
1/3 ч.ч. олио
сол на вкус
щипка захар
2 глави лук
4 бр. яйца
250гр краве сирене
4-5 скилидки чесън
брашно за паниране
1/2 връзка магданоз

Чушките се изпичат и обелват.
Доматите се попарват за две-три минути в гореща вода,
за да се обелят по-лесно.Олиото се загрява и в него се задушава ситно нарязания лук,добавят се ситно нарязаните домати и счукания чесън.Посоляваме на вкус и добавяме щипка захар,
за да отнеме киселия вкус от доматите.Намаляме на ниска степен
котлона и оставяме соса да къкри.Когато течността от доматите се намали на половина ,добавяме магданоза.Щом течността изври и остане почти на мазнина,соса е готов.
Може да го пасирате или да го оставите така.
Аз пасирам,за да срия магданоза :]
За омлета разбивам яйцата с 1-2сл брашно и натрошеното сирене.Може да го приготвите във фурната или на тиган.Аз го направих във фурната като излях сместа в обилно намаслена тавичка.Фурната загрях на максимална мощност и сложих и тавичката с олиото да загрее,едва след това изсипах сместа и пекох за около 10мин или до зачервяване.
Чушките се панират в брашно със сол на вкус и се изпържват от двете страни до златисто.Подреждат се върху омлета и се заливат със соса и може да поръсите със ситно нарязан магданоз.
Ако желаете можете да си изтеглите рецептата от PDF файла като кликнете върху бутона



Можете да го разгледате и тук:








































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

12.07.2015 г.

Ice pops





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,моля посочете линк към съответната публикация!!!Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!

10.07.2015 г.

Сач със свинско,чушки и сметана



Заглавието съдържа почти всичко ,което ви е необходимо ,за да си приготвите един вкусен сач за вечеря или да изненадате приятно гостите си.Обичам да приготвям сач ,защото е възможност за развихряне на въображението според наличностите в хладилника :) ,винаги се получава независимо дали е с месо или без и най-важното е,че е вкусно винаги.Винаги е вкусно!Този неповторим вкус,който придава сача,не може да се постигне в никой друг съд за готвене.Но все пак ,ако нямате сач,можете да го приготвите и на тиган или в керамична или в краен случай в тавичка от йенско стъкло.
Преди време си купих "Готвим в сач" на Невяна Кънчева и тотално се влшбих в ястията приготвени на сач.От там взех доста идеи,макар да не съм изпълнила нито една рецепта едно към едно :) ,но я изчетох от край до край на един дъх като някой увлекателен роман,хаха.От там ми хрумнаха "Пърленки на сач с масло и сирене"от лудо тесто
Получиха се много вкусни,няма такава вкусна закуска,просто няма!
Всичко може да се приготви на сач,дори и десерти.Харесала съм си рецептата за "Сладки
банички" от 64 стр.

Но да минем към днешната рецепта за :"Сач със свинско,чушки и сметана".Не,че е голяма философия,но аз го приготвям малко против правилата,като се съобразявам с това,че сача ми е плитък и малък за продуктите,които ползвам.затова ги приготвям предварително на тиган и след това изсипвам на един голям куп в сача и запичам.Така де...почвам отначало :)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 кг свинско месо за готвене или от бут,плешка ако искате да е по-сухо

4-5 големи зелени,червени чушки
1-2 домата
2-3 глави кромид лук
100мл сметана за готвене
кашкавал за поръсване- 100-150 гр
бял/черен/ пипер
1к.ч. бира
магданоз/по желание/
сол на вкус
олио
Сача се слага в студена фурна и се включва на максимална мощност да загрява,докато обработим продуктите.
Месото се подсушава и нарязва на парченца,големината по желание.Лука нарязвам на едро,чушките също на по-едро.В някой по-дълбок тиган загрявам олиото и в него задушавам месото,когато се зачерви добре добавям и лука.Сипвам една кафеена чаша бира хем за аромат,а и за да омекне месото,посолявам на вкус ,добавям и белия пипер-количестото е на вкус.Магданоза,ако ще го слагате,може да го направите в този момент.Когато изври бирата /да остане на мазнина само/добавям чушките за съвсем кратко,колкото да се бланшират от топлината.Изваждам горещия сач от фурната и изсипвам всичко в него,завивам с алуминиево фолио намалявам температурата на 180С и връщам сача във фурната за около 20-25-30 мин.

Когато се задуши всичко,изваждам сача,поливам със сметаната,разбърквам мнооого внимателно,за да не изпадне нещо на пода :) /Има кой да го почисти,ще разберете след малко кой :)/Подреждам резенчета домати и поръсвам с кашкавала.Тук важи принципа на Мечо Пух :"Колкото повече,толкова повече" :)Отново връщаме във фурната,може и на изключена фурна,да се разтопи кашкавала или го запечете ако го обичате така.Ииии нападаме,само че след като го снимам...като фотосесията се проведе под небивал досега интерес от страна на Шоко/Шоколад-хъски на 9 месеца :)/



При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

9.07.2015 г.

Малинова бира





























500мл. светла бира/може и безалкохолна/       
1к.ч.захар/мед,подсладител/        
350мл. вода
1лимон                
150-200гр. малини        
мента/джоджен




Лимона се остъргва кората и се изстисква сока,добавя се захарта,листенца мента и малините.Всичко това се пасира и прецежда,разрежда се с водата и се добавя бирата.Прибира се в хладилника за половин-един час да се отдели добре пяната,която преди сервиране ако желаете може да отстраните.Това е!Свежо,ободряващо и вкусно !!! И с мярка,нали!? ;)





































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
http://zelanka.blogspot.bg/

8.07.2015 г.

Супа с печени домати



















    
 Адаптирано от тук
     1кг домати
     2-3 чушки/червени,зелени,жълти/
     1 морков
     1/2 връзка босилек
     зехтин
     сол на вкус
     черен пипер на вкус 











Влючете фурната на 200С да се загрява.
В тавичка сложете измитите и подсушени зеленчуци,
подправете ги със сол,пипер и зехтин.
Сложете ги в предварително загрятата фурна
да се изпекат за около 40 минути.
Когато са готови,ги извадете ,
обелете ги и ги прехвърлете в купа подходяща за пасиране.
Добавете босилека и малко зехтин и пасирайте.
Ако е нужно,прецедете през цедка,за да няма семки.
Добавете нарязан на ситно или листенца босилек и няколко капки зехтин и сервирайте.



А сега истината и само истината...

На мен лично супата ми допадна като вкус,но не бих я определила като по-по-най-най-дъмост-ями-делишъс-бла-бла.
Но пък да си призная , тук една огромна усмивка слагам ,ме накара да се почувствам все едно живея в реклама.
Представете си картинката-майка,баща,момиченце на 4-5г,момче-тийнеджър,куче заедно всички около масата.Идилия!!!

Да,ама не!!!
Защото следва репликата от една друга реклама:"Не обичам,когато мама я хване кулинарната вълна ... я виж сиренце нещо ... та така и до тук с приликите и разликите с действителните и недействителните лица и случки от екрана...
Но все пак...
Този трик с изпичането на доматите определено ми хареса.Ще го ползвам често,особено когато приготвям сосове.Всичко става за доста по-кратко време,вкуса е по-добър и най-вече е чисто,а не цялата кухня в пръски :)
Затова този пост въпреки,че е с рецепта за супа ще мине и в хитрости,защото там му е мястото :)

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
http://zelanka.blogspot.bg/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (18) алкохолни (9) баници (10) без глутен (2) без яйца (2) бешамел (7) бисквити (21) бишкоти (5) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) декупаж (3) десерти (71) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (4) закуски (46) зеленчукови (31) какао (6) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (4) козунак (3) кокос (1) коктейли (4) колбас (11) крем (20) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (10) млечни (53) мляно месо (8) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (12) направи си сам (36) нещо набързо (47) ориз (6) основни (38) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (2) питки (2) пица (3) плодови (39) полезно (1) предястия (4) претцел (1) разни (5) разядки (11) риба (1) руло (3) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (41) свинско месо (7) сирене (12) сиропирани (1) скара (1) сладки (14) сладолед (7) соленки (3) сосове (12) супи (10) сушени домати (2) тестени (72) тесто (13) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (27) хляб (30) хоби (5) чийзкейк (4) шоколад (29) ядки (12) яйца (47) ястия с гъби (3) ястия с пиле (24) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (5)

Снимките в този блог са обект на авторско право по Закона за авторското право и сродните му права.

 
Web Analytics