сряда, 24 април 2019 г.
Необходими продукти:
500 гр агнешко/ярешко месо
500 гр агнешки/ярешки дреболии - бял дроб,черен дроб,чревца,сърце,бъбречета
3-4 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
2-3 връзки магданоз
1-2 връзки джоджен
червен пипер
черен пипер
сол
олио/ или краве масло/
3-4 чч бульон от дреболиите
1 сл брашно
за заливката:
2 яйца
2 чч кисело или прясно мляко
2 сл брашно
сол
1 сл оцет
Това е начина,по които аз приготвям Грудовски кебап.Това може и да не е най-оригиналната рецепта,но в Интернет открих няколко рецепти,които бяха с домати и свинско,а това изобщо няма общо с Грудовски кебап.
Почистете и измийте дреболиите.Залейте дреболиите и нарязаното на парчета месо със студена вода ,посолете и сварете до готовност.Задължително махайте пяната от бульона с лъжица,за да остане бистър.
Готовите сварени месо и дреболии нарежете на ситно.Прецедете бульона.
В по-дълбок тиган или тенджера загрейте мазнината,количество колкото да покрие дъното.Задушете в нея ситно нарязания лук и чесън.Като омекнат,добавете месото и дреболиите,магданоза и джоджена-също нарязани на ситно.Щом и те омекнат и намалят обема си ,добавяме червения пипер ,разбъркваме и наливаме 1 чч от бульона.До този момент не сме добавяли сол,тъй като в бульона има.
Загряваме фурната на 200С.
Прехвърляме всичко в тавичка и доливаме още 2-3 чч бульон.Подправяме с черния пипер и със сол,ако има нужда и слагаме да се пече,докато течността изври и остане 1/3 от първоначалното количество.
По желание може да се сгъсти с 1 сл брашно,разтворена в малко вода или бульон.
Яйцата се разбиват с млякото и брашното.Подправяме със сол и оцет и заливаме ястието.Печем ,докато се зачерви хубаво заливката.
Сервираме още горещо с кисело мляко и салата с марули.
Добър апетит!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!