И накрая щипка сол: Ябълкова торта

сряда, 3 април 2019 г.

Ябълкова торта



Необходими продукти за форма с диаметър 18-20 см

200 гр бишкоти
600 гр обелени и почистени ябълки/претеглете ги след като ги приготвите/
300 мл портокалов сок
кората на един портокал
150-200 гр захар
1 оп нишесте ванилия(60 гр)
2 белтъка+100 гр захар
по желание ядки,сладко от портокали или ябълки

Изберете ябълки от някой по-кисел сорт.Пригответе пюре от ябълките.Обелете ги и ги почистете.Сложете ги в каната на блендера или в купа,подходяща за пасиране.Залейте ги с портокаловия сок,добавете нишестето,кората от портокал,захарта и пасирайте до гладка смес.Прехвърлете в касерола и сварете на гъст кисел,докато започне да прави големи мехури.
На дъното на формата подредете бишкоти,залейте с горещия крем.Редувайте бишкоти и крем,завършете с крем.
Оставете да се охлади и приберете за 2 -3 часа в хладилника.
Готовата охладена торта прехвърлете в чинията за сервиране.Освободете от ринга и панирайте отстрани с ядки,бисквити,натрошени бишкоти.Аз ползвах натрошено бутер тесто,останало от друга рецепта.Дори сега си мисля ,че с блатове от бутер тесто би се получило много добре.
Разбийте белтъците със захарта до твърди връхчета и украсете.По желание обгорете с кухненска горелка.Или украсете по свое желание и според вашето виждане,с пресни плодове например.
Да ви е сладко!!!



Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Vesselina каза...

Изглежда невероятно вкусна тази торта!

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics