сряда, 1 юли 2015 г.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1,2 кг свински гърди без кост
1 с. л. мед
300 мл светла бира
бял пипер
стрък прясна мащерка/или щипка суха мащерка/
1 ч. л. смлян синап/може и на зърна/
1 ч. л. червен пипер
сокът на 1/2 лимон
скилидка чесън
1 с. л. ябълков оцет
4-5 с. л. зехтин/олио
сол на вкус
черен пипер на вкус
Гърдите се подсушават и запечатват в нагорещен тиган с няколко супени лъжици олио,да се зачервят хубаво от всички страни.Подреждат се в тавичката ,в която ще се пекат.В тигана ,в който сме ги запечатали добавяме червения пипер,бирата,меда и всички останали подправки.Посоляваме гърдите и заливаме с бирено-медената смес.Добавяме клонче мащерка и завиваме с фолио тавичката.Така печем един час на 200С,след което сваляме фолиото и печем още 20-30 мин като обръщаме месото да се запече от всяка страна.
Поднесете със свежа салата и гарнитура по избор.Добър апетит!!!
P.S.:Имах съвсем малко мащерка,която използвах за рецептата,затова на снимките за украса ползвах босилек,иначе той не участва в рецептата :) :) :)
При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол...,
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
4 мнения:
Всички у дома са винаги"ЗА" за свинско с мед и бира :)
Прекрасно сервиране и снимки си ни направила на теви великолепни гърдички,Солчице!
Odlicno izgleda, bas bih rado probala komadic (za veceru).
Hvala, Jasna, vrlo mi je drago i hvala vam рosjetio me :) Ja ću biti drago da probaš i ti se svira, ne samo u izgleduali i okus i / google translator :) /
Благодаря ! :)
И ние сме така, с две ръце даже сме "ЗА"
Нищо , че е лято и нищо,че е топло,за такива мръвчици всеки сезон е подходящ :)
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!