Блог класация И накрая щипка сол: Кодрит Кадир

петък, 12 юни 2015 г.

Кодрит Кадир































 Този сладкиш го бях позабравила,а и тук го нямах,затова поправям този пропуск.
Ако до сега не сте го приготвяли,да знаете много сте пропуснали.
 Не,не ми се вярва да не сте го опитвали поне. Имаше един период преди около две години беше страшен хит в кулинарните групи във Фейсбук. Ще го намерите във всеки уважаващ себе си кулинарен сайт,блог,форум.
 Този арабски сладкиш е колкото ефектен на външен вид,толкова е и сочен,а най-важното е ,че се приготвя много лесно-да не кажа,че е най-лесния за изпълнение сладкиш,който съм правила някога. Както при всички сладкиши и тук "хватката" с чакането няма как да я прескочиш,но пък си заслужава всяка минута чакане.

ПРОДУКТИ:

За карамела:
1/2ч.ч. захар
За крема:
6 яйца
250 г захар
800 мл. топло прясно мляко
2 ванилии
За кекса:
1 яйце
100 г захар
100 мл прясно мляко
100 мл. олио
100 гр. брашно
5 гр бакпулвер
1 с.л. какао

Формата,в която го приготвям е 22 см.
За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизира се захарта в съда,в който ще се пече сладкиша. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на съда се излива кексовата смес. Така приготвения сладкиш се слага в друга тава с гореща вода. Пече се на водна баня около 40-45 минути на 180 С. Оставя се с водната баня да се охлади и се прибира в хладилника за една нощ. На следващия ден се обръща в поднос.




При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
не съм правила този сладкиш, но имам рецептата в една книга за индийска кухня.Станал е чудесен.Благодаря ти , че го представяш.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (27) алкохолни (10) баници (13) барбекю-скара-грил (2) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (25) бишкоти (6) бонбони (3) брауни (2) букли (3) бутер тесто (7) българска кухня (1) гости (3) гофрети (2) гювечета (1) десерти (82) дреболии (2) експерименти (22) за гости (28) заек (6) закуски (58) здравословно/диетично (2) зеленчукови (42) зимнина (1) какао (8) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (19) кексчета (5) кифлички (2) козунак (3) кокос (6) коктейли (5) колбас (13) крем (25) кулинарни книги (50) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) майонеза (13) макарони (1) мезета (12) млечни (61) мляно месо (11) моето бебе и аз (1) на фурна (9) напитки (14) направи си сам (38) нещо набързо (56) ориз (7) основни (51) от кулинарни книги и списания (5) палачинки (5) пастети (4) песто (1) питки (4) пица (6) плодови (50) полезно (1) предястия (7) претцел (1) разни (7) разядки (12) риба (1) руло (4) рулца от раци (1) салати (12) сандвичи (5) сач (3) свежо (54) свинско месо (9) сирене (19) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (13) сушени домати (2) тестени (77) тесто (20) торти (30) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (29) хляб (26) хоби (5) чийзкейк (7) шоколад (38) щтрудел (1) ядки (15) яйца (55) ястия с гъби (4) ястия с пиле (32) Jamie Oliver (4) oplympus (2) SO into FOOD (9)

Архив на блога

Коментари

Instagram

 





W3Schools W3Schools W3Schools

Web Analytics