Блог класация И накрая щипка сол: Лято в чаша-коктейл "Свежест"

19.06.2015 г.

Лято в чаша-коктейл "Свежест"














      И... това е пост номер 100 ;} ще го отпразнуваме със свеж плодов коктейл! 

 

              НАЗДРАВЕ!!!     

   





  Както се пееше в една песен за
"неочаквано добра комбинация",
и тази е такава,
ама точно така си е.
Толкова е освежаващо,чак развеселява :)
Краставицата дава своята свежест без да се усеща натрапчиво,киселата нотка от лимона и ароматните ягоди се съчетават,а подправките- даа и подправки има -мента и копър - и те допълват вкуса и аромата и са си съвсем на мястото.Тук ме напушва малко на смях,но... 

Да,сложих копър. 
По-смелите могат да сложат някоя анасонова напитка или ако имат анасон да заменят копъра с него.Всъщност с тази свежест това "сокче" ще носи на алкохол,но аз няма да пробвам този вариант,поне не тия дни ;D
 А то и "3 в 1" ще се окаже,защото изглежда и на вкус и на вид е подходящо за освежаващи ледчета към тоник или пък на сорбе.


Заинтригувах ли ви? Трябват ви:
1/2 краставица
шепа ягоди
сока и кората от половин лимон
стръкче копър
листенца мента
лед 
вода
1кч  захар/може и подсладител да се използва/
1п лимонтузу

Всичко се измива добре.Кората на лимона се остъргва и се изстисква сока,краставицата се обелва и почиства от семките,добавят се измитите ягоди,захарта,ментата и копъра/разбира се и без него може/плюс пакетчето лимонтузу и се разбива в блендер или с пасатор.Изсипва се в кана,добавя се леда,парчета ягоди,лимон,краставица и листенца мента и се долива вода - да се напълни каната.Моята е 1 литър.


За свежи плодови ледчета -

Просто прецедете готовата

напитка през цедка два-три пъти,за да имат красив,прозрачен външен вид.Сипете във формички за лед и приберете в камерата.Може тук да увеличите количеството захар.Сервирайте с тоник,газирана вода или каквото ви харесва.


За сорбе"Свежест"-

Сместа се налива в подходящ съд и се оставя да престои 4–5 часа

във фризер, като през 30–40минути се разбърква.Към плодовата смес
 може да се добави десертно вино вместо вода или захарен сироп.

При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
честита 100 - тна публикация.Продължавай все така да радваш почитателите си с нови, все така интересни и вкусни рецепти.А коктейла е супер, но с малко мед или кленов сироп , без захар.
Поздрави !

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics