Блог класация И накрая щипка сол: Млечни питки с масло и сирене

23.06.2015 г.

Млечни питки с масло и сирене




Необходими продукти :
500 гр бяло брашно
250 мл прясно мляко
125 гр краве масло-1 пакетче
2 яйца ( единия жълтък отделете за намазване )
10 гр захар
10 гр сол
7гр суха мая
краве сирене

Разделяме маслото на две равни части.Едната е за тестото,а другата за плънката и за намазване.Отделяме си единия жълтък за намазване и към него добавяме мъничко меко масло,разбиваме добре да стане еднородна смес,с нея мажем готовите питки преди печене.

 Всички останали продукти,без сиренето,омесваме с миксера с приставките за тежко тесто.Трябва да се получи меко лепнещо тесто,което се оставя да втаса и да си удвои обема.Когато това стане, се изсипва върху набрашнена повърхност.Премесва се леко и се разделя на четири еднакви по големина парчета.Всяко от парчетата се разделя отново на четири и всяка получена малка топчица тесто се разточва на кора върху обилно набрашнена повърхност,колкото може по-тъничко.За всяка питка ползваме четири кори.Подреждаме кора - сирене и масло-кора като завършваме с кора.Питката се оформя като краищата на най-долната кора се издърпват и с тях се прищипват останалите кори,получава се нещо като борд на пица.Оставят се да починат за двайсетина минути,намазват се с маслено-жълтъчната смес,може да поръсите сусам ако желаете.Надупчете на места с вилица или шишче,за да излиза въздуха при печене.Пекат се в предварително загрята на 180С фурна до приятно зачервена коричка.Готовите питки се напръскват с вода след изваждането от фурната и се завиват с чиста кърпа да омекнат.
Сервирайте топли,но и студени също са вкусни,макар че не вярвам да останат :)

Добър апетит!!!





































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

2 мнения:

Анонимен каза...

Маслото може ли да се замени с олио.Н.Алексова

И накрая щипка сол каза...

Разбира се,че може!Не вярвам от това особено да пострада вкуса,но аромата със сигурност няма да е същия.Опитайте!Ще чакам да споделите отзиви!Поздрави!!!

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics