Блог класация И накрая щипка сол: 2 в 1 - карамелен сос и бонбони с ядки

15.11.2015 г.

2 в 1 - карамелен сос и бонбони с ядки



Тази есен ме е обхванала карамелена вълна.Днес ще ви покажа един карамелен сос ,които без да искам :) съчиних и в чийто вкус се влюбих,веднага щом го опитах.Всичко започна с идеята ми да направя някакви бонбонки тип "Карамел му" и търсейки рецепта,попаднах на тази. Добавих фъстъченото масло към основната рецепта и промяната във вкуса определено ми хареса,затова продължих да добавям от прясното мляко,докато се получи карамеления сос ,за който вече имах идея за какво точно ще ми послужи.
Опитайте го,ще се влюбите в този вкус!


Необходими продукти :
6-7 сл захар
20 гр краве масло
около 1 чч прясно мляко
1-2 сл фъстъчено масло
Маслото се разтопява и към него се прибавя захарта.Търпението и непрекъснато бъркане,правят мисията възможна,макар да не изглежда точно така в началото.Когато захарта добие светло карамелен цвят се добавя млякото лъжица по лъжица,накрая се добавя и фъстъченото масло.Разбърква се добре и щом се охлади леко ,се сипва в бурканче.Сигурно ще ви се стори доста рядък,но след като се охлади напълно се сгъстява.

                 Карамелени бонбони с ядки


За тези бонбони продуктите са същите,само се намаля количеството на млякото-ще ви трябват само 4-5 сл. от него.
Оставят меки и в комбинация с ядките се получава ммммм......
За тях ще ви трябват и около 1 чч ядки-орехи,лешници,фъстъци-каквито и да изберете все ще се получи добре.И така - процедурата е същата,само към захарта и маслото се добавят само 4-5-6 сл прясно мляко,същото количество фъстъчено масло и едро нарязаните ядки.Разбъркват се добре и щом се поохлади сместа,от нея се оформят топчета или просто се разстила и нарязва на блокчета.Оваляйте ги в счукани на ситно ядки или бисквити.Прибрани в хладилника,стягат,но все пак остават мекички и не са такова предизвикателство за зъбите,както сусамки,фъстъковки и други подобни карамелено-ядкови изкушения.
Да ви е сладко!!!







































При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!Сподели своето мнение!
http://zelanka.blogspot.bg/

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics