И накрая щипка сол: Кашкавалени топчета

петък, 21 декември 2018 г.

Кашкавалени топчета

       и "Блъди Мери"




Блъди Мери
за 1 брой

50 мл водка
100 мл доматен сок
3-4 капки сос Уорчестър
3-4 сос Табаско
сол щипка
черен пипер щипка
стрък целина
лед

Водката се налива върху леда във висока чаша с прави стени. Допълва се с доматения сок, прибавят се сосът уорчестър и табаско, солта и пиперът. Разбърква се и се сервира със стрък целина/задължително/ и краставица/по желание/.

Кашкавалени топчета
за около 40-50 броя

300 гр настърган кашкавал
100 гр брашно с набухвател
2 яйца
шипка - две сол
олио за пържене

Кашкавала се нарязва на кубчета и заедно с брашното се смила в кухненски робот,докато се получат едри трохи , по които е полепнало цялото количество на брашното.Може също и да се настърже на ситно ренде и да се размеси с брашното с вилица,докато брашното се поеме от кашкавала.Добавяме яйцата и омесваме с ръка.Ако кашкавала не е много солен,може да добавим малко сол на вкус.От сместа с влажни ръце оформяме топчета като голям лешник.Подреждаме ги в чиния и прибираме за 30 минути в хладилника да стегне.
Загряваме много добре мазнината за изпържване на кашкавалените топчета.Пускайте в мазнината по 5-6 топчета,не повече,защото в началото залепват за дъното на тигана,а когато са готови за обръщане се отлепят по-лесно или сами.Пържете до златиста коричка,не препържвайте.Отцеждайте върху кухненска хартия готовите.


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics