И накрая щипка сол: Бисквитки 3 в 1

вторник, 27 ноември 2018 г.

Бисквитки 3 в 1

Бисквитки от едно тесто с три вкуса-с шамфъстък и стафиди,с фурми и орехи и бял и черен шоколад



Необходими продукти:

150 гр /1 чч/меко краве масло
200 гр /1 1/2 чч/пудра захар
30 гр /3 сл/сухо мляко
2 яйца на стайна температура
ванилия
5-6 капки есенция бадем
1/2 /5 гр/пакетче бакпулвер
450 гр /3 чч /брашно

1/2 чч шамфъстък без черупките
1/2 чч орехи
1/2 чч стафиди накиснати за час в ром или с гореща вода
5-6 фурми без костилките
по 50 гр бял и черен шоколад нарязан на едри парченца

И нека голямото предколедно печене на сладки започне ... СЕГА!!!
Това е най-любимото ми бисквитено тесто.С добавянето на различни аромати,ядки,сушени плодове,какао,шоколад се получават винаги различни и вкусни бисквитки.Подходящо е да се добави някаква плънка или да се ползва за бисквитки с печат,за бисквитки с глазура.
Толкова са лесни,че няма да имате нужда от никакви уреди,за да ги замесите.
Извадете маслото и яйцата , за да достигнат стайна температура.
В голяма купа сипете мекото масло.Пресейте пудрата захар върху маслото .Разбъркайте добре с бъркалка или лъжица,докато захарта напълно се поеме от маслото.добавете едното яйце и бъркайте ,докато сместа стане еднородна.добавете второто яйце и отново разбъркайте,докато сместа стане еднородна.добавете сухото мляко,ванилията,бадемовата есенция и бакпулвера.Разбъркайте.Пресейте една чч брашно.Разбъркайте.Добавяйте останалото брашно на части с пресяване и продължете бъркането.Когато разбъркаването стане трудно,започнете да месите тестото с ръка ,докато поеме цялото количество брашно.
Разделете тестото на три части.Във всяка част от тестото добавете от ситно нарязаните сушените плодове, целите ядки и натрошения шоколад в камбинация ,която ви харесва.
Аз добавих стафиди и шамфъстък в едната част,орехи и фурми във втората,а в третата част добавих шоколадите.
Всяка част от тестото премесете на ръка с избраната добавка.В началото тестото става трошливо,но като продължите да мачкате и месите тестото се събира.Оформете на фитил и завийте с фолио.Така процедирайте и с другите две части от тестото.Приберете в хладилника за една нощ,за да стегнат много добре.
На следващия ден нарежете подготвените фитили с много остър нож на колелца с дебелина половин сантиметър.
Печете в предварително загрята на 180С фурна за около 8-10 минути или докато ръбчетата на бисквитките порозовеят.Бъдете наоколо,тъй като много бързо изгарят.Когато ги извадите от фурната са много меки.оставете ги за 2-3-5 минути в тавата,а след това охладете и приберете в кутия за сладки или буркан.
От това количество продукти се получиха 66 броя бисквитки.

Да ви е сладко!!!


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics