понеделник, 12 ноември 2018 г.
Необходими продукти:
2 яйца
100 g захар
50 мл прясно мляко
150 г брашно
1/2 пачетче бакпулвер
100 гр разтопено масло
30 гр какао
ванилия
Разбийте яйцата със захарта и ванилията с миксер,докато станат на пяна.
Добавете разтопеното масло (охладено) към яйцата,като продължавате да бъркате, добавете млякото, след което с помощта на шпатула добаветете пресятото брашно заедно с какаото и бакпулвера.
Изсипете сместа в намазнена форма за тарт, печете на 180C за 20-25 минути или до суха клечка, след което я обърнете в съда,в който ще сервирате.Може,ако сметнете за нужно,леко да сиропирате или да намажете с четка тарта с прясно мляко.
Крем:
250 мл прясно мляко
60 гр захар
1 яйце
20 гр нишесте ванилия+1-2 сл вода
1 сл ром
30 гр краве масло
Загрейте млякото със захарта.Разбийте яйцето.Разтворете нишестето ванилия в 1-2 сл вода и го добавете към яйцето.Прецедете през цедка и добавете към врящото мляко.Бъркайте,докато се сгъсти.Към още горещия крем добавете рома и маслото.Разбъркайте енергично да се смесят и още горещ изсипете крема върху тарта.Оставете да се охлади.
Плодов слой:
плодове по избор-1 киви,1/2 банан,замразени ягоди,малини,1 портокал
1/2 пакетче желатин
250 мл сок от компот/вода със захар и ванилия
Залейте желатина с 1-2 сл вода. Изчакайте да набъбне,загрейте сока от компот и към него прибавете набъбналият желатин.Разбъркайте добре,за да се разтвори.
Обелете,нарежете плодовете в желана форма и дебелина.Топвайте всяко плодче в желатиновата смес и подреждайте върху охладения крем.Когато подредите всички плодове,с четка нанесете още от топлата желатинова смес.Оставете да се охлади и приберете в хладилника.
Да ви е сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи. Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!