събота, 29 юли 2017 г.
Необходими продукти
блат
3 яйца
100 г. захар
120 г. меко масло
130 г. брашно за кекс /или плюс 1/2 пакетче бакпулвер/
20 гр кокос
щипка сол
ванилия
крем
500 мл прясно мляко
40 гр нишесте натурално или ванилия
60 гр кокос
100-150 гр захар/зависи колко сладко искате да бъде/
100 гр бял шоколад
ванилия
малини или замразени малини,сладко от малини
кокос за овалване
За блата яйцата с миксера се разбиват заедно със захарта ,докато се получи пухкава бледожълта пяна.Добавяме мекото масло и разбиваме,докато се поеме напълно. Пресяваме брашното и го разделяме на две части.Добавяме едната част и объркваме внимателно с шпатула.Добавяме солта,ванилията и втората част от брашното и отново объркваме с шпатулата.
Застиламе тавичка с хартия за печене,подмазваме с масло хартията и наливаме и разстиламе с шпатула сместа за блата.Оставяме я настрана за десетина минути.Загряваме фурната на 180С и печем блата за около 15 минути или докато краищата му се зачервят.
Времето за печене зависи и от дебелината на платката,а тя зависи от големината на тавичката,в която се пече.Тоест колкото по-голяма е тавичката по-тънка е платката,следователно се нуждае от по-малко време за печене.С една дума бъдете наблизо,за да извадите навреме тавичката от фурната.
Застелете една по-голяма чиста кърпа,върху нея едно парче хартия за печене и обърнете платката върху допълнителната хартия.Отлепете хартията,с която се е пекла и отново покрийте с нея.Завийте всичко заедно-кърпата,хартията,платката за рулото и допълнителната хартия на хубаво стегнато руло и оставете да се охлади напълно.
През това време сварете крема.Загрейте 500мл прясно мляко,добавете кокоса,захарта и ванилията.Разтворете нишестето в мъничко вода/1-2 сл вода/,добавете го и бъркайте докато се сгъсти.Свалете от котлона и добавете 50 гр от белия шоколад.Разбъркайте докато се стопи и оставете крема да се охлажда.
За да оформите рулото,развийте внимателно платката.Намажете обилно с крем до средата.Наредете малини на произволни места и завийте до края на намазаната част.Останалата част намажете също с крем,но вече с по-малко щедрост ;) и оставете една част от 2-3 см не намазана.Подредете малини и завийте.Завийте с хартията стегнато и приберете в хладилника за час да се стегне крема.Щом стегне,отрежете краищата на рулото,за да има по-добър вид.
Останалите 50 гр бял шоколад разтопете и смесете с две сл от кокосовия крем-това ще е глазурата на рулото,по която ще полепне кокоса.Освен това тя ще стегне заради белия шоколад.Намажете рулото от всички страни и оваляйте в кокос.Най-лесно става като посипете обилно с кокос хартия или кърпа.Намазвате по дължина една част от рулото с глазурата и овалвате в кокоса.Намазвате другата част от рулото и овалвате в кокоса.Останалия кокос върху хартията,който е овлажнял от глазурата,разтрийте с ръце и поръсете рулото отгоре.Завийте отново с хартията ,както си е с кокоса и оставете в хладилника за два-три часа.
Преди сервиране просто разрошете с пръсти залепналия кокос и рулото ви ще стане рошаво,каквото трябва да е :) :):)
Може да се нареже и на пастички,да се сервира цяло,както ви харесва.
Да ви е сладко.сладко.сладко!!!
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
0 мнения:
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!