И накрая щипка сол: Торта "Пчелички"

сряда, 19 юли 2017 г.

Торта "Пчелички"

 

 
Необходими продукти:

крем
1 литър прясно мляко
150 гр захар
80 гр нишесте ванилия
3 яйца
50 гр краве масло
1 ванилия
100 гр шоколад 150 мл течна сметана
готови блатове от магазина или бисквити по избор за украсата кайсии или праскови и още шоколад 


Продуктите са за форма с диаметър 22 см.
Това е бърза торта.В смисъл бързо се прави и бързо изчезва :)
Млякото и 150 гр захар слагаме на котлона да заври.Разтваряме нишестето в 2-3 сл вода и разбиваме/пасираме/ заедно с яйцата.Прецеждаме и наливаме във врящото мляко.Бъркаме непрекъснато,докато се сгъсти.Сваляме от котлона и добавяме една ванилия и маслото.Бъркаме,докато маслото напълно се поеме от крема.По желание може да добавите и желатин в крема,за да стане по стегната тортата.
Формата за торта застиламе с хартия.Използвах кръг с диаметъра на формата от гланцирана картонена подложка за торти,така лесно я прехвърлих в чиния преди поднасяне.
Подреждането е блат или ред бисквити,отгоре крем и повтаряме,като накрая завършваме с крем.По желание може да се добавят плодове,ядки в крема или да се оцвети с шоколад.Прибираме в хладилника да стегне крема.

Загряваме сметаната до кипене.Изключваме и добавяме начупения шоколад.Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада и оставяме да се охлади.С  тази смес заливаме тортата.

Кайсиите или прасковите измиваме,подсушаваме и разделяме на половинки.Подреждаме върху тортата като се стараем да остане малко място помежду им.

Разтопяваме още 30-50  гр шоколад,с който рисуваме ивиците на пчеличките и очичките им.А с остатъка върху хартия за печене или силиконово килимче оформяме крилца,към които поставяме и клечки за зъби,за да можем да ги закрепим след това изправени.Понеже количеството на шоколада е много малко,аз разтопявам направо в пош за еднократна употреба.Връзвам на възел и слагам в чаша с топла вода,като от време на време вадя и размачквам с пръсти,за да проверя дали цялото количество е разтопено.Ако има неразтопен ще запуши след това дупчицата.Когато е напълно стопен и не се напипват твърди участъци,подсушавам торбичката и оставям една-две минути да се охлади.След това отрязвам връхчето и ползвам за рисуване.

Когато крилцата стегнат се набучват върху кайсиите.Готовата стегнала торта се прехвърля в чиния за сервиране.По желание може да панирате страните и с натрошени бисквити,блатове или ядки.

Бързо,лесно и много вкусно.

Да ви е сладко!!!



Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
страхотна торта, ще я приготвя при повод.Още повече,че баща ми е пчелар.Записвам си рецептата веднага за проба.Чудесна, красива и интересна е тази торта.
Поздрави и весело лято !

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics