Блог класация И накрая щипка сол: Торта "Пчелички"

19.07.2017 г.

Торта "Пчелички"


Необходими продукти:
крем

1 литър прясно мляко
150 гр захар
80 гр нишесте ванилия
3 яйца
50 гр краве масло
1 ванилия
100 гр шоколад-80гр за крема и 20гр за украсата

бисквити какаови Петит бьор 370 гр или някакви подобни

6 / може и повече / праскови-3 за украса и 3 за желето
100 гр захар
1 желатин 10 гр

за украса филирани бадеми,къпини,шоколад,праскови





























































Продуктите са за форма с диаметър 28 см.
Това е бърза торта.В смисъл бързо се прави и бързо изчезва :)
Млякото и 150 гр захар слагаме на котлона да заври.Разтваряме нишестето в 2-3 сл вода и разбиваме/пасираме/ заедно с яйцата.Прецеждаме и наливаме във врящото мляко.Бъркаме непрекъснато,докато се сгъсти.Сваляме от котлона и добавяме една ванилия и маслото.Бъркаме,докато маслото напълно се поеме от крема.Още горещ го разделяме на две и към едната част добавяме шоколад.Бъркаме докато се разтопи и поеме.По желание може да добавите и желатин в крема,за да стане по стегната,но аз този път не сложих.
Формата за торта застиламе с хартия.Аз изрязах кръг с диаметъра на формата от гланцирана картонена подложка за торти,така лесно я прехвърлих в чинията.
Подреждане
Ред какаови бисквити,1/2 от шоколадовия крем,ред какаови бисквити,цялото количество от жълтия крем,ред какаови бисквити,другата част от шоколадовия крем,ред бисквити.Прибираме в хладилника и се захващаме с прасковите.
Почистваме ги ,измиваме ги и обелваме.По-хубавите и гладки отделяме за украсата,а другите нарязваме на парченца и със 100 гр захар слагаме на котлона за 5-6 минутки,докато захарта се стопи.Сваляме от котлона и ги оставяме за 5-10 минути да се охладят и ги пасираме.Добавяме желатина ,разтворен според указанията на опаковката.С тази смес заливаме тортата и подреждаме прасковите.Прибираме в хладилника за час-два.Щом стегне желатина тортата е готова.На тези бисквитки им трябва много малко време за да се напоят.
За украсата разтопяваме отделения шоколад.Понеже количеството е много малко,аз разтопявам направо в пош за еднократна употреба.Връзвам на възел и слагам в чаша с топла вода,като от време на време вадя и размачквам с пръсти,за да проверя дали цялото количество е разтопено.Ако има неразтопен  ще запуши след това дупчицата.Когато е напълно стопен и не се напипват твърди участъци,подсушавам торбичката и оставям една-две минути да се охлади.След това отрязвам връхчето и шприцовам линии върху прасковите.Те почти веднага стягат,тъй като прасковите са добре охладени.Всяка праскова набождам с филирани бадеми за крилца.
За личицата разделих 3 клечки за зъби на две и върху тях шприцовах по малко шоколад.Прибрах в камерата за 2-3 минути.След това им сложих по още две-три точки шоколад за очички и усмивка.Клечката се забива в прасковата.По желание може да се правят цветя от други плодове,градинка от мента.Оставям на вашето въображение как да продължите.
Бързо,лесно и много вкусно.
Да ви е сладко!!!



Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая шипка сол",сподели  с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

1 мнения:

Elena Dimitrova каза...

Деси,
страхотна торта, ще я приготвя при повод.Още повече,че баща ми е пчелар.Записвам си рецептата веднага за проба.Чудесна, красива и интересна е тази торта.
Поздрави и весело лято !

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (23) за гости (31) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (35) зимнина (1) какао (7) картофи (12) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (37) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (10) сандвичи (5) сач (3) свежо (45) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) туршии (1) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (51) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics