петък, 22 май 2015 г.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 гр брашно тип 500
3 яйца,от които се отделя един жълтък за намазване
150 мл прясно мляко
6-7 гр суха мая
1чл сол
1сл захар
50 гр краве масло
20-30 мл олио за измесване на тестото
5-6 кренвирша
100-150 гр кашкавал
сусам за поръсване
Тестото приготвям в хлебопекарната,програма "ТЕСТО"-30 мин месене и 1 час втасване.След втасването ,измесвам тестото с олиото на ръка и разточвам на квадрат.Разрязвам квадрата на 10-12 ленти,с които увивам нарязаните на две кренвирши,които разцепвам по средата и слагам парченце от кашкавала.Завивам кренвиршите и слагам в намазнена тавичка.Оставям да втасат около половин час.През това време включвам фурната да загрява на 180-190С*.Когато втасат втори път,преди печенето ги намазвам с разбит с малко водичка жълтък и поръсвам със сусам.Печем 20-25 мин или докато се надуят добре и станат с приятна розова коричка.
P.S.: Ето и една идея от мен за по-бързо втасване на тестото.Ако нямате хлебопекарна и сте си го омесили на ръка или с пък с миксер с приставките за тежки теста,можете да го оставите да втаса в микровълновата фурна.Сложете го за 15-20мин на програма РАЗМРАЗЯВАНЕ.Така значително се съкращава времето,друг е въпроса колко полезни или вредни са микровълновите лъчи
Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УouТube
Коментари
"И накрая щипка сол" препоръчва ...
|
|
|
|
|
|
|
|
агнешко месо
(1)
Азия
(8)
аламинути
(33)
алкохолни
(13)
арабски
(2)
баници
(16)
барбекю-скара-грил
(4)
без глутен
(5)
без печене
(1)
без яйца
(8)
бешамел
(4)
бисквити
(29)
бишкоти
(7)
бонбони
(5)
брауни
(2)
букли
(3)
булгур
(2)
бутер тесто
(6)
българска кухня
(15)
гости
(2)
гофрети
(2)
грис
(1)
гръцка кухня
(1)
десерти
(87)
дребни сладки
(7)
дреболии
(3)
дъска за рязане
(1)
експерименти
(27)
желе
(1)
за гости
(22)
заек
(4)
закуски
(63)
здравословно/диетично
(9)
зеленчукови
(58)
зимнина
(11)
Испания
(2)
италианска кухня
(3)
какао
(11)
калмари
(1)
картофи
(11)
кафе
(7)
кейкпопс
(1)
кексове
(16)
кексчета
(5)
кето рецепти
(2)
кисело мляко
(4)
кифлички
(4)
козунак
(5)
кокос
(9)
коктейли
(9)
колбас
(10)
Коледа
(1)
крем
(37)
крокети
(2)
кулинарни книги
(25)
кухненска дъска
(1)
кучешки бисквитки
(2)
кюфтета
(5)
лозови листа
(1)
локум
(3)
майонеза
(13)
макарони-паста
(5)
мармалад
(1)
мед
(1)
меденки
(1)
мезета
(20)
миди
(1)
милинки
(4)
млечни
(66)
мляно месо
(15)
моето бебе и аз
(1)
морски дарове
(1)
мултикукър
(3)
мус
(2)
мусака
(1)
на фурна
(28)
наденица
(4)
напитки
(17)
направи си сам
(41)
нещо набързо
(49)
нудли
(1)
ориз
(14)
основни
(58)
от кулинарни книги и списания
(4)
паеля
(1)
палачинки
(8)
парено тесто
(1)
пастети
(5)
песто
(2)
пилешки крилца
(2)
питки
(11)
пица
(5)
плодови
(79)
полезно
(2)
постни
(1)
предястия
(11)
претцел
(1)
продуктово позициониране
(1)
разни
(4)
разядки
(15)
риба
(4)
руло
(6)
рулца от раци
(1)
руски рецепти
(5)
салати
(12)
сандвичи
(8)
сарми
(1)
сач
(1)
свежо
(56)
свинско месо
(14)
сирене
(26)
сироп
(1)
сиропирани
(3)
скара
(2)
сладки
(15)
сладкиши
(9)
сладко
(8)
сладолед
(14)
сметана
(2)
соленки
(2)
сосове
(12)
супи
(9)
сушени домати
(4)
тестени
(71)
тесто
(40)
торти
(34)
турска кухня
(5)
туршии
(3)
френска кухня
(1)
хитрости
(20)
хлебопекарна
(31)
хляб
(22)
хоби
(2)
чийзкейк
(8)
шоколад
(41)
щтрудел
(1)
ядки
(19)
яйца
(47)
ястия с гъби
(9)
ястия с пиле
(26)
Jamie Oliver
(2)
olympus
(2)
SO into FOOD
(13)
3 мнения:
чудесно рецепта, със сигурност ще я пробвам скоро :)
Радвам се,че ти допада,но още повече ще се зарадвам на отзиви :}
Прекрасна закуска!
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!