Блог класация И накрая щипка сол: Торта с бишкоти и Дулсе де лече

2.05.2015 г.

Торта с бишкоти и Дулсе де лече






Продукти:
300гр бишкоти-33броя
прясно мляко за потапяне на бишкотите около 1чч и половина
КРЕМ 1
400гр Дулсе де лече или кондензирано мляко 1 кутия/варено 1,30 мин в тенджера под налягане-охладено и отворено на следващия ден/
течна сметана -200гр
КРЕМ2
70 гр масло
100гр бял шоколад
70 гр креме сирене
ЗА УКРАСА
бял шоколад
черен или млечен шоколад




Сметаната се разбива до твърди връхчета,към нея се добавя Дулсе де лече, докато се поеме напълно цялото количество.
Ако няматя готово Дулсе де лече,можете да си го приготвите сами като една кутия кондензирано подсладено мляко се сварява за час и половина в тенджера под налягане като водата в тенджерата трябва задължително да го покрива.Времето за варене се отчита след като започне да излиза пара от клапана.Кутията с готово Дулсе де лече се вади след като котлона е изключен и от клапана вече не излиза пара.Кутията с карамеленото мляко се отваря когато е напълно охладено.Най -добре е това да се направи предния ден :)
С този крем слепваме бишкотите,които за кратко топим в прясно мляко,за да омекнат.На снимката е показано как се подреждат редовете :)
Всеки ред се измазва с крем и се подрежда следващия ред.По 11 бишкоти на ред-три реда.
Готовата торта се намазва с цялото количество сметанов крем и се слага в хладилника докато приготвяме украсата.
Разтопяваме по отделно на водна баня шоколадите.На предварително изрязана лента от хартия за печене-с дължина-обиколката на тортата и ширина -височината на тортата,с пош рисуваме красиви елементи с белия шоколад.Оставяме да се стегне и върху тях намазваме тъничко млечния шоколад по цялата повърхност на лентата.Вадим тортата от хладилника и облепяме тортата с шоколадовата лента.Отгоре украсяваме с още шоколад и отново прибираме в хладилника да се стегне шоколада.


Лентата се сваля ,когато шоколада се е стегнал добре.
От останалия бял шоколад,разтопеното масло и крема сиренето приготвяме крема за цветенцата,като ги разбиваме до хомогенна смес и шприцоваме тортата .Прибираме в хладилника за една нощ,да,да знам ,че е трудно да се чака,но пък си заслужава. Гарантирам :}


Да ви е сладко!!!





При използване на материали от блога ...И накрая щипка сол..., 
моля посочете линк към съответната публикация!!!
Коментирай всичко,което те вълнува!
Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics