Блог класация И накрая щипка сол: Крем пита с орехи

2.09.2014 г.

Крем пита с орехи


Това е една рецепта,която научих от майката на един колега на моя съпруг.
Как ви се струва двама мъже на работа да си говорят за сладкиши.Моя любим ме похвалил как обичам да бъркам всякакви захар съдържащи експерименти - къде успешни,къде не...
Колегата споделил колко обича един сладкиш,който майка му приготвяла за празници.Аз полюбопитствах естествено какъв е този сладкиш.И ... май на Великден беше(2009г или 2010г не си спомням) ,пристига колегата му у дома със самия сладкиш и едно листче с рецептата.Колкото е лесен,толкова е вкусен и ефектен.
Разкошен!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


6-8 кори за баница
или 1 пакет дом.юфка
125гр.краве масло
700 мл.пр.мляко
4 жълтъка
1 ч.ч. захар 
100 гр брашно
ванилия
4 белтъка 
1/2 чч захар
1 чч орехи

Корите се намазват с разтопено масло /1/2 от пакетчето/и се подреждат без да ги притискате във форма с падащи стени.Набождат се с вилица на места,за да имат дупчици,през които след това крема да попие.Запичат се в предварително загрята на 200С фурна,докато станат златисти.
Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват с 1/2 чч захар до пухкав сняг,твърди връхчета.
Млякото се слага на котлона да заври,добавят се захарта и ванилията.Жълтъците се разбиват с част от топлото мляко и се добавя брашното.Разбива се да няма бучки и се налива в млякото.Бъркаме енергично докато се сгъсти и сваляме от котлона,Добавяме останалото масло и бъркаме ,докато се разтопи.Този крем заливаме върху изпечените кори и поръсваме обилно с орехи.Намазваме отгоре с разбитите белтъци и запичаме във фурната за кратко само на горен реотан или с горелка.Охлаждаме и прибираме в хладилника да престои,докато се напоят корите.Поне за 4 часа,ако има възможност да престои цяла нощ,ще е още по-мек и вкусен.Чудесен сладкиш!!!

P.S.:Количествата се увеличават или намалят според формата.Тази на снимката е приготвена във форма с диаметър 24см.За по-голяма ползвайте цял пакет кори и крем с 1 литър мляко.
Ако я приготвяте с домашна юфка,просто я разстелете на равномерен пласт в тавичка и поръсете с разтопено масло.Запечете и залейте с крем.

0 мнения:

Публикуване на коментар

Въведи своя e-mail в полето и натисни бутона Submit,за да получаваш всичко ново в пощата си

аламинути (21) алкохолни (10) баници (10) без глутен (2) без яйца (4) бешамел (7) бисквити (24) бишкоти (4) бонбони (3) брауни (2) бутер тесто (6) гости (3) гювечета (1) десерти (73) дреболии (2) експерименти (22) за гости (30) заек (6) закуски (49) здравословно/диетично (1) зеленчукови (33) какао (7) картофи (11) кафе (3) кейкпопс (2) кексове (17) кексчета (4) козунак (3) кокос (2) коктейли (4) колбас (11) крем (23) кулинарни книги (51) кучешки бисквитки (2) майонеза (11) макарони (1) мезета (11) млечни (59) мляно месо (10) моето бебе и аз (1) на фурна (7) напитки (13) направи си сам (36) нещо набързо (50) ориз (6) основни (44) от кулинарни книги и списания (4) палачинки (4) пастети (3) питки (2) пица (3) плодови (44) полезно (1) предястия (3) претцел (1) разни (5) разядки (9) риба (1) руло (4) салати (9) сандвичи (5) сач (3) свежо (44) свинско месо (9) сирене (14) сироп (1) сиропирани (1) скара (1) сладки (12) сладолед (10) соленки (3) сосове (13) супи (12) сушени домати (1) тестени (72) тесто (15) торти (27) хитрости (24) хлебопекарна (26) хляб (28) хоби (5) чийзкейк (6) шоколад (32) щтрудел (1) ядки (12) яйца (50) ястия с гъби (4) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (5) oplympus (3) SO into FOOD (6)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics