И накрая щипка сол: Франзели

петък, 5 септември 2014 г.

Франзели


ПРОДУКТИ:

150 гр брашно
150 мл хладка вода
1 чл мед
2 гр суха мая


350 гр брашно
150 мл хладка вода
5гр суха мая
1чл сол
1-2 сл олио


150 гр брашно смесваме с 2 гр от маята ,меда и 150 мл хладка вода.Объркваме добре и завиваме с фолио за свежо съхранение.Оставяме за 18 часа на стайна температура да втасва.Примерно ако приготвите закваската в 14 часа,на следващия ден сутринта може да замесите франзелите.
Към 350 гр брашно добавете солта,150 мл вода,5 гр суха мая и цялото количество закваска.Приготвям тестото в хлебопекарната.щом се оформи на топка,добавете олиото и оставете програмата да завърши,включително изчакайте да втаса.
Щом втаса,изсипете тестото на набрашнен плот и разделете на 3 равни части.Разтеглете всяка на правоъгълна платка и завийте на руло.Разточете леко с ръце на дълга франзела и поставете върху набрашнена кърпа.
Покрийте франзелките с още една кърпа и оставете за 30-35 минути да втасват.
Загрейте фурната на 250С.
Прехвърлете франзелите в тавичката на фурната.Излейте 20-30 мл вода на дъното на фурната,за да се вдигне пара и сложете франзелите да се пекат.Печете 15 минути.
Ако искате да са хрупкави след като се изпекат за 15 минути,ги оставете за още 10 минути в изключената фурна с отворена врата за още 10 минути.А ако искате да са мекички , веднага след като се изпекат,ги завийте в чиста кърпа.




Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics